У Донецьку голодні шахтарські дружини з вірою в “доброго царя” штурмували облдержадміністрацію

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 14.02.2011 16:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13144

У Донецьку, біля будівлі облдержадміністрації, більше 50 дружин шахтарів з м. Шахтарська провели акцію протесту. Акція проходила на сильному морозі та хуртовині.

Близько 50 жінок, представниць Шахтарської громадської організації "Дружини шахтарів", заблокували вхід до Донецької облдержадміністрації і вимагають зустрічі з губернатором або його першим заступником.

Вони вимагали підвищення соцстандартів і підвищення тарифних ставок для своїх чоловіків і видачі побутового вугілля.

Мітингуючим запропонували зустрітися з заступником начальника управління зі зв´язків з громадськістю ОДА, однак вони навідріз відмовилися і вимагали зустрічі безпосередньо з керівництвом обладміністрації.

Якщо їх вимоги не будуть виконані, протестуючі погрозили не випускати чиновників з будівлі та почати бити вікна.

"Ми вимагаємо підвищення тарифних ставок для наших чоловіків, тому що комунальні послуги подорожчали, проїзд подорожчав, а їжа стала розкішшю. Ми обирали нашого президента, ми йому довіряємо. І якщо б він знав, що діється на Донбасі, яке тут неподобство з копанками, він би шкуру з усіх спустив. До президента це не доходить - 100%", - говорить голова Шахтарської міської організації "Дружини шахтарів" Галина Лебедєва.

Вона також заявила, що, якщо ця акція не дасть результатів, жінки готові пішки йти з Шахтарська до Донецька для організації більш масштабної акції протесту.

Не дочекавшись протягом півгодини нікого з облдержадміністрацію, жінки заблокували вхід до "білого дому". Тільки після цього до них вийшов начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури. Він прийняв вимоги жінок і пообіцяв передати їх губернатору області Анатолію Близнюку, як тільки той повернеться з Києва, де перебуває у відрядженні.



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.