Голова Верхавного Суду побував у Президента

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 14.02.2011 18:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13147

Президент України Віктор Янукович провів зустріч із Головою Верховного Суду України Василем Онопенком.

Про це повідомила прес-служба АП.

Нинішня зустріч стала продовженням теми розмови, що відбулась у серпні 2010 року, на якій Голова Верховного Суду України Василь Онопенко підтримав запроваджену Президентом України реформу, зазначивши, що запропонований Президентом України Закон України "Про судоустрій і статус суддів" містить позитивні напрацювання фахівців Верховного Суду України, які знаходять підтримку суддівського корпусу, Голови Верховного Суду України та суддів Верховного Суду України.

Президент України та Голова ВСУ обговорили питання подальшого реформування судової системи, функціонування Верховного Суду України та наступних кроків вдосконалення роботи судової влади.

Замість післямови. У час, який проминув між зустрічами Глави держави та очільника судової влади, ГПУ порушила кримінальні справи проти близьких родичів останнього.

Можливо, що це звичайний збіг обставин, але ще тиждень тому той самий Онопенко досить критично висловлювався щодо судової реформи і заявляв, що через кримінальні справи на родичів на нього чиниться тиск.

Виникає логічне питання: що ж змінилося за ці дні? Кримінальних справ проти родичів Онопенка не закривали. Змін до чинного законодавства парламент не вносив, оскільки не було пленарних засідань.

Проте, ми чомусь впевнені, що незабаром інтрига розкриється.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.