Росія пропонує координуватися всюди

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 31.10.2006 16:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1315

Голова комітету Державної думи у справах СНД і зв’язках із співвітчизниками Андрій Кокошин виступає за координацію дій Росії і України по співпраці з Євросоюзом.

“Якнайкращим варіантом був би розвиток відносин і Росії, і України з Євросоюзом - на основі скоординованих російсько-українських зусиль з урахуванням наших спільних з Україною інтересів”, - заявив Кокошин.

На його думку, “це також важливо, як і координація зусиль обох країн по вступу в СОТ”.

Кокошин не вважає несподіваними підсумки недавньої зустрічі Україна-ЄЕС в Хельсінкі. “Скромні результати цієї зустрічі були цілком передбачені”, - зазначив російський парламентарій. “Тут справа не тільки і не стільки в самій Україні, скільки в стані справ усередині ЄЕС, в настроях як ділової і політичної еліти країн Євросоюзу, так і в масових настроях в цих країнах, які явно проти ухвалення нових членів в цю організацію на досяжну перспективу”, - вважає він. Саме з урахуванням негативного настрою на ухвалення нових членів голова Єврокомісії Баррозо заявив «про відсутність перспектив в України щодо її вступу до Євросоюзу» після зустрічі з українською делегацією, зазначив Кокошин. “Ця заява невиправдана жорстка і образлива для братньої країни”, - вважає він.

Парламентарій навів оцінки багатьох російських експертів, які вважають, що Україна “за багатьма параметрами виглядає значно краще, ніж низка східноєвропейських країн, які вже стоять на порозі ухвалення в ЄЕС або навіть вже недавно були прийняті в Євросоюз”.

Замість членства в ЄС, нарікає Кокошин, “Україні як сурогат пропонується членство в НАТО, що не дає країні ніяких соціально-економічних вигод і що обіцяє лише самі втрати”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.