Правоохороці нібито впіймали декількох “макіївських терористів”. Всі заарештовані вже зізналися

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 15.02.2011 15:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13157

Затримані за підозрою в здійсненні вибухів у Центрально-міському районі міста Макіївки визнали свою провину.

"На допитах підозрювані визнали свою причетність до вибухів біля будівлі "Макіїввугілля" і магазину "Голден плаза". Злочин розкрито", - повідомила прокуратура Донецької області.

Раніше джерело в місцевому управлінні МВС повідомило виданню "Сєгодня", що підозрювані - житель одного з селищ Макіївки, 1987 року народження, а також житель Горлівки, його друг.

В Горлівському міську правлінні додали, що операцію проводила Макіївка, а другий затриманий 1988 року народження. У міліції говорять, що затримані самі змайстрували вибуховий пристрій і самі придумали план теракту.

"Мотиви були корисливі - грошей хотіли. Але в останню мить злякалися і за грошима не прийшли", - розповіли в міліції.

Як відомо, в Макіївці 20 січня рано вранці сталися два вибухи. Перший - у центрі міста в районі адмінбудинку ДП "Макіїввугілля", другий - в районі торгового центру "Голден Плаза". Жертв і постраждалих немає.

Організатори вибухів вимагали до 17:00 четверга виплатити 4,2 мільйонів євро купюрами по 500 євро. Проте термін ультиматуму сплив, а нових вибухів не послідувало. За даними ЗМІ, злочинцям назбирали необхідний викуп, але вони не прийшли за грошима.

Глава СБУ Валерій Хорошковський заявив, що за фактами вибухів порушено кримінальну справу за статтею "тероризм". Він також заявив, що терористам гроші не передавались.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.