Мер Запоріжжя публічно заявив, що поновлене скульптурне зображення Сталіна буде знесено

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 15.02.2011 18:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13163

Пам´ятник Сталіну на території Запорізького обкому Компартії встановлено незаконно, оскільки спочатку не був внесений до архітектурного проекту.

У разі появи на елементі будинку обкому КПУ нового пам´ятника Сталіну, він буде знесений, заявив мер Запоріжжя Олександр Сін.

"Пам´ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений не у відповідності до затвердженого проекту. У проекті Запорізького обкому Компартії України немає пам´ятника: проект його не передбачає. На даний час ми не підписали акт введення в експлуатацію цього об´єкту - обкому КПУ, і не підпишемо до того часу, поки він не буде приведений у відповідність. Тому ми вживатимемо всі заходи для зносу пам´ятника Сталіну, якщо комуністи його знову встановлять", - заявив міський голова Запоріжжя.

Сін зазначив, що "пам´ятник Сталіну не може бути узгоджений в рамках існуючого архітектурного проекту обкому КПУ, а доводи комуністів про те, що пам´ятник Сталіну - мала архітектурна форма - лукавство".

"Пам´ятник встановлений на елементі будівлі, тому він не є малою архітектурною формою в будь-якому випадку. Він підлягає узгодженню відповідно до діючої документації, а його в узгодженнях не було. Це не ваза з квітами, це елемент на фасаді будівлі. Тому це все лукавство. Я думаю, що якщо б спочатку все робилося відповідно до законодавства, то цієї ситуації в Запоріжжі б не було", - підкреслив Сін.

Як повідомлялося, в травні 2010 року на території Запорізького обкому Компартії України було відкрито пам´ятник Сталіну. 28 грудня 2010 року невідомі відрізали пам´ятнику голову, а в новорічну ніч підірвали постамент. У результаті постраждала будівля обкому КПУ.

За підозрою у знищенні незаконного скульптурного зображення Сталіну у Запорізькому СІЗО перебівають під вартою 11 тризубівців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.