У парламенті утворилася нова група з позафракційних нардепів

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.02.2011 12:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13166

У Верховній Раді створено депутатську групу «Реформи заради майбутнього», до якої увійшли позафракційні депутати.

Про це повідомив на засіданні парламенту голова ВР Володимир Литвин.

Він зазначив, що до складу групи увійшли 20 народних депутатів.

Головою групи обрано депутата Ігоря Рибакова, а заступником – Володимира Каплієнка.

Спікер також повідомив, що до складу цієї групи увійшли також народні депутати Валерій Камчатий, Раїса Сорочинська-Кириленко, Олександр Буджернак, Олександр Бобильов, Арнольд Радовець, Євген Константинов, Іван Сідельник, Петро Гасюк, Геннадій Задирко, Тарас Чорновіл, Віталій Курило, Іван Денькович, Юрій Крук, Валерій Гацько, Микола Трайдук, Олег Гейман, Павло Мовчан, Іван Плющ.

Від “Аратти”: отже, утворення нової депутатської групи наочно засвідчує, що повернення до Конституції 1996 року реанімує суспільно небезпечне явище, яке, існувало за часів Кучми, а саме відсутність чіткої структурованості парламенту за ознакою партійної приналежності. Що в свою чергу, не відповідає головному принципу виборчого законодавства. Адже, правом висування кандидатів у народні депутати наділені виключно політичні партії.

Відповідно до цього, виборець голосує не тільки й не стільки за конкретну людину, а за передвибочу програму політичної партії, яка, згідно з законом, ухвалюється з'їздом політичної партії. Всі члени партії та безпартійні, які реєструються від певної політичної сили, цим фактом підтверджують, що вони згодні з программою і добровільно беруть на себе обов'язок її виконувати під час депутатської каденції і дотримуватися партійної дисціпліни.

Тепер виникає питання: кого презентують нардепи, які стали позафракційними? Адже, вийшовши зі складу партійних фракцій, вони тим самим, склали з себе зобов'язання виконувати передвиборчу програму, за яку голосували ми, виборці. Ми не голосували за представників, які не мають жодної програми, а відтак - жодних зобов'язань перед громадянами, які делегували їм владні повноваження. Тобто, постає питання: кого, окрім самих себе, презентують ці нардепи, за що конкретно відповідають і в чиїх інтересах виконують владні повноваження?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.