МВФ констатував “досягнення” уряду Азарова: погіршення бізнес-клімату

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 16.02.2011 12:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13168

Постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Макс Альєр відзначив, що бізнес-клімат в Україні погіршився.

На його думку, в Україні не приділяють належної уваги питанню розвитку та покращення бізнес-клімату.

"Макроекономічні показники України виглядають позитивно. Це видно в ряді галузей, де відновлюється попит і споживання, економіка виходить із кризи, але, тим не менше, при цьому з'являються проблеми в системі, в ряді галузей, починаючи від податкового законодавства, управління, адміністрування законодавства, митних питань, в сільському господарстві є квотування, продажі землі і абсолютно непрозорий розподіл цих квот. Ці складні питання можна перераховувати до безкінечності. На це скаржаться, і все це створює бізнес-середовище, яке не те що не поліпшується, а далі навіть погіршується. Це всіх турбує, тому що Україна - країна з величезним потенціалом", - вважає Альєр.

Крім того, представник МВФ вважає, що в разі вирішення всіх цих питань Україна може стати в один ряд з просунутими країнами Східної та Центральної Європи.

Нагадаємо, сьогодні раніше повідомлялося, що виконавчий комітет Міжнародного валютного фонду може запропонувати Україні черговий транш кредиту вже через два тижні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.