СБУ не поспішає рапортувати про арешт “макіїівських терористів” - немає достатніх доказів

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 16.02.2011 16:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13173

Служба безпеки України, яка порушила кримінальну справу за статтею «тероризм» поки не коментує затримання в Макіївці двох «підривників». Звіти про успішне затримання виходять від прокуратури і МВС, тоді як СБУ, що розслідує цю справу, зберігає мовчання.

Як повідомлялося, вчора і сьогодні правоохоронці повідомили, що затримала двох людей , причетних до вибухів у Макіївці 20 січня. Вперше ця інформація була отримана від джерел на МВС, а трохи пізніше про упіймання двох підозрюваних і розкриття справи, повідомив прокурор Донецької області Володимир Гальцов.

Джерело в Макіївській прокуратурі сказало про те, що він абсолютно не в курсі подій, так як «справа веде СБУ». За словами ж кількох джерел у відомстві, офіційна заява СБУ досі не опублікована через те, що в спецслужбі не до кінця упевнені в тому, що вдалося затримати саме тих, хто влаштував вибухи.

«У наших колег (прокуратура і міліція - ред.) є ряд побічних доказів. Доведено, що підозрювані були в потрібний час у цьому районі. Але з прямими доказами там поки неясно», - сказало джерело в центральному апараті СБУ.

Його колега з Донецька повідомив, що поки рапортувати про успіх зарано.

«Ти подивися, хто відразу шашкою замахав, а хто мовчить. Зрозуміло, що якщо щось не так - по шапці отримаємо ми», - зазначив він.

Інший його високопоставлений колега відзначив, що затримання проводило МВС і в обласному СБУ поки навіть не ознайомилися з усіма документами і доказами, що вказують на затриманих.

«Я поки не тримав у руках зібрані МВС докази», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого, очільник МВС, на прес-конференції більш детально відрапортував про затримання двох макіївських підривників.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.