Українці в Україні захищають своє право на рідну мову голодуванням

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 16.02.2011 17:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13174

15 лютого, в Красному Лучі батьки учнів україномовної школи № 15 оголосили голодування, протестуючи таким чином проти її закриття.

На даний момент голодують тільки батьки.

"Вчителі бояться. Директор взагалі нічого не робить для цього. Тому поки голодують батьки, і говорять, що нібито старшокласники збираються підтримати ", - резюмувала представник ініціативної групи на захист школи Ганна Кірсанова.

Нагадаємо, влада Красного Луча планує закрити україномовну школу № 15. При цьому закриття навчального закладу в міськраді не пов'язують з мовною політикою нинішньої влади.

"Проблем мовного плану в тому, що діти перейдуть у якусь із шкіл (4-у і 29-у), не буде. Адже викладання там ведеться двома мовами", - розповіли у міськраді. Проте батьків дітей україномовної школи подібна перспектива не влаштовує

А своє рішення керівництво міста пояснює тим, що в школі, яка розрахована на 1176 учнів, навчається всього 240 дітей, а наступного навчального року буде ще менше.

До того ж, за інформацією батьківського комітету, після закриття школи в будівлі може з'явитися офіс місцевої молодіжної організації Партії регіонів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.