Суд “по-бистрячку” обслужив ГПУ - Луценка залишили у СІЗО ще на 2 місяці

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 16.02.2011 18:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13175

Печерський районний суд Києва подовжив термін тримання колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка під вартою.

Як передає кореспондент УНІАН, такий висновок можна зробити з того, що Луценка, якого було доставлено до зали судових засідань, вивезли після закінчення судового засідання у спецавтомобілі в супроводі патрульного джипу спецпідрозділу МВС «Беркут».

Водночас, суд заборонив представникам ЗМІ (навіть тим, які були без фото-, відеоапаратури) бути присутніми у залі засідань під час оголошення рішення.

У свою чергу, після завершення судового засідання слідчий Генеральної прокуратури Сергій Войченко на питання журналістів, яке рішення прийняв суд, з посмішкою відповів: «Законне».

Також слід зазначити, що на судовому засіданні був відсутній адвокат Луценка Ігор Фомін. У телефонній розмові з кореспондентом УНІАН він зазначив, що лише за 10-15 хвилин дізнався від представників Генпрокуратури про те, що сьогодні о 12.00 має розпочатися судове засідання у справі Ю.ЛУЦЕНКА. «Я фізично не встиг би на нього», - сказав адвокат.

Водночас, у прес-службі Генеральної прокуратури з цього приводу наразі не надають будь-якої інформації та коментарів.

Як повідомлялося раніше, Луценко був затриманий 26 грудня 2010 року підрозділом СБУ "Альфа" біля його будинку в Києві.

Луценку було висунуте звинувачення у здійсненні злочинів, передбачених ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб) і ч.3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків).

27 грудня Генеральна прокуратура повідомила, що порушила стосовно Луценка ще одну кримінальну справу - за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

29 грудня адвокат заявив, що Луценку висунуто звинувачення у зловживанні владою за новою кримінальною справою, порушеною в результаті розслідування справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка. Як повідомив адвокат, із справи про отруєння Ющенка виділено окремий епізод, за яким порушено кримінальну справу, і Луценку пред`явлено звинувачення за ст. 364 ч.3 Кримінального кодексу України.

Луценка утримують у Лук‘янівському СІЗО.

26 січня Фомін повідомив, що Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно екс-міністра внутрішніх справ України у зв`язку з нецільовим використанням бюджетних коштів на святкування Дня міліції в Національному палаці "Україна" у 2009 році.

Всі три справи об’єднані в одну, матеріали справи становлять 48 томів.

Із 31 січня Луценко разом з адвокатом почали ознайомлюватися з матеріалами справи.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.