Нардеп Ар’єв побачив у судовому засіданні по Луценку відродження сталінських традицій

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2011 18:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13176

Печерский районний суд Києва, який сьогодні продовжив терміну тримання лідера “Народної самооборони” Юрія Луценка під вартою ще на 2 місяці без його адвоката, нагадав Володимиру Ар’єву суди часів сталінських “трійок”.

Депутат зазначив, що сьогодні відбулось відверте порушення права людини на адвоката, оскільки адвокат не був завчасно попереджений. Був порушений також принцип прозорості судового процесу, тому що на засідання не були допущені журналісти.

“Подібні судові процеси були у середньовіччя, коли інквізиція влаштовувала гоніння на відьом і єретиків. Подібні судові процеси влаштовували сталінські “трійки”. Чим сьогодні український “незалежний” суд відрізняється від суду інквізиції або сталінських “трійок” - мені сказати важко”, - зауважив Ар'єв.

На думку депутата, влада сьогодні довела громадянам України і всьому демократичному світовому співтовариству, що вона буди і дали відходити від принципів демократії. “Плювала ця влада на думку міжнародних європейських інституцій. І далі ми маємо лише констатувати факт, що ситуація з правами і свободами громадян в Україні день за днем стає все гірше”, - вважає депутат.

Ар'єв зазначив, що в демократичних країнах порушення процедури, подібні тому, які стались сьогодні на суді Луценка, є абсолютно чіткою підставою для виправдального вироку.

“А у нас іде найгрубіше порушення процедури, яке тільки може бути”, - зазначив нардеп.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.