Тимошенко назвала цинізмом експертизу по закупівлі автівок для сільских лікарень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2011 18:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13177

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко вважає необ’єктивними результати експертизи, зробленої в рамках порушеної проти неї кримінальної справи про нецільове використання бюджетних коштів для закупівлі транспортних засобів для сільської медицини.

"Коли експерт пише, що гроші, які витрачені на машини для сільської медицини, є державними збитками – це значить, що не треба допомагати людям, які потребують цього в сільській місцевості, і це значить, якщо рухатися за їх висновками, нічого не треба робити для захисту здоров'я людей, які мешкають в селі", - сказала Тимошенко сьогодні журналістам після майже п'ятигодинного допиту у Генеральній прокуратурі.

За її словами, дивним є той факт, що слідчі Генпрокуратури не кваліфікують дії чинного уряду щодо фінансування закупівлі гелікоптерів і літаків для Президента України як державні збитки. "Я також не прочитала у цього експерта, що є збитками перерахування коштів на рахунки сина Януковича, на рахунки Клюєва, на рахунки інших урядовців та чиновників, а що збитками є перерахування грошей в оплату за машини, які вчасно довозять медичну допомогу до мешканців села. Цинізм крайньої міри", - додала вона.

"Просто обурює все це. Я думаю, що рано чи пізно в Україні припинять ламати хребти чиновникам, слідчим, політикам, використовуючи силові методи тиску, а будуть все ж так людям створювати умови не морально падати, а тримати моральну позицію, тримати законну позицію, захищати право, правосуддя і справедливість. А сьогодні, на жаль, все по-іншому", - заявила Тимошенко.

Як відомо, Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом завдання збитків державній казні при закупівлі у 2009 році тисячі автомобілів "Оpel Combo".

Тимошенко при цьому заявила, що в рамках програми її уряду для сільської медицини було закуплено не автомобілі швидкої допомоги, а транспортні засоби для перевезення лікарів за місцем знаходження пацієнтів, а вартість закуплених автомобілів була у десять разів меншою за вартість автомобілів швидкої допомоги.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.