Янукович чи то стає монархом, чи то “міцна команда” влади - це типова ватага

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 17.02.2011 14:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13188

Президент України Віктор Янукович всіх звільнятиме й призначатиме, навіть не радячись з прем’єр-міністром Миколою Азаровим, що свідчить про недовіру у владній команді.

Так вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.

Політик зазначив, що Президент Янукович вніс на розгляд Верховної Ради два законопроекти, які знову концентрують владу фактично в його руках.

На думку Гриценка, суть законопроекту про внесення змін до Закону України "Про Кабінет міністрів України" (щодо повноважень) №8056 та проекту Закону про центральні органи виконавчої влади №8055 проста – "всіх звільнятиме й призначатиме особисто Президент, навіть не радячись з Азаровим".

"Янукович призначатиме всіх згори донизу, навіть заступників, що суперечить Конституції. Крім того для всіх органів виконавчої влади, починаючи від Кабміну, вводиться новий обов'язковий до виконання акт – доручення Президента", - наголосив Гриценко.

За словами нардепа, це суперечить Конституції. Саме тому його Комітет, розглядаючи ці законопроекти, рекомендував їх відправити на доопрацювання, тобто відхилив.

Народний депутат впевнений, Президенту потрібно схаменутися, адже, незалежно від прізвища, концентрація влади в одних руках ні до чого доброго не призведе.

"Насправді це означає одне – Янукович не зможе знати десятки тисяч людей, яких він призначає, тому в усі кадрові ігри гратиметься апарат Адміністрації Президента", - підкреслив Гриценко.

"На цьому фоні я можу лише поспівчувати Азарову, бо він вже ні на що не впливає. Без його згоди зніматимуть міністра, віце-прем'єра, а сам Азаров цим законопроектом позбавляється права навіть ініціювати відставку члена уряду, якщо, на думку прем'єра, він, наприклад, корумпований або не може виконувати власні обов'язки. Це свідчить про недовіру у владній команді", - заявив парламентарій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.