Сьогодні Азаров разом з урядовцями розповість у парламенті про переговори з Росією

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 18.02.2011 11:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13196

На засідання Верховної Ради 18 лютого завітає Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Він буде присутній на так званій «годині уряду», коли народні депутати мають можливість поставити запитання очільникам міністерств.

Напередодні спікер Верховної Ради Володимир Литвин надіслав главі уряду листа, де попросив прем’єра забезпечити присутність всього складу Кабінету Міністрів на засіданні Верховної Ради у п’ятницю. Цього разу ключовою темою «години уряду» будуть українсько-російські відносини.

З ідеєю зібрати весь Кабінет Міністрів на засіданні Верховної Ради спікер парламенту Володимир Литвин виступав неодноразово. Однак категорично на вимозі з’явитися на засідання всьому складові Кабміну Литвин наполіг напередодні на засіданні погоджувальної ради. Він заявив, що надіслав листа прем’єрові Миколі Азарову і очікує всіх очільників міністерств і главу уряду в тому числі на засіданні 18 лютого.

«Просив би, щоб не присилали заступників, і щоб всі раптово у п’ятницю не їхали у відрядження, особливо спілкуватися з народом. Дві години на місяць, я думаю, у нас може і повинно відбуватися таке спілкування», – сказав голова Верховної Ради.

У коментарі для Радіо Свобода прес-секретар Прем’єр-міністра Віталій Лук’яненко підтвердив, що Микола Азаров має намір бути присутнім на засіданні. Однак ніяку доповідь для «години уряду» прем’єр не готує. «Буде доповідь від уряду, відповідне доручення на підготовку інформування депутатів Прем’єр-міністр дав, але регламентом цієї «години уряду» просто не передбачалося виступ глави Кабміну», – зазначає Віталій Лук’яненко.

Опозиція хотіла говорити про економіку

Попередньо в парламентському комітеті з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради припускали, що уряд доповідатиме по проекту пенсійної реформи. Однак надвечір четверга з’явилася офіційна інформація, що тема «години уряду» – українсько-російські відносини.

Тим часом в парламентській опозиції сподівалися, що Кабінет Міністрів буде готовий до запитань по динаміці фіскальних показників економіки. «Думаю, що те, що сталося з економічними показниками у перший місяць року, і те, що відбулося за підсумками минулого року, дають нам підстави провести дуже жорстку розмову з урядом», – наголошує в коментарі для Радіо Свобода народний депутат від БЮТ, голова опозиційного уряду Сергій Соболєв.

«Годину уряду» проводять в українському парламенті щоп’ятниці. Однак зазвичай ані Прем’єр-міністр, ані навіть очільники міністерств на такі засідання не з’являються.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.