Будуємо нову країну. Янукович вважає, що в Україні забагато лікарень

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 21.02.2011 09:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13212

Адміністративна реформа плавно перетікає в адміністративно-територіальну. Окрім скорочення штатів у вже наявних центральних та регіональних структурах, влада має намір ліквідувати і частина самих регіональних структур разом з регіонами, зокрема, лукарень.

Про це пише "Сєгодня".

"Є області, де кількість районних центрів треба скорочувати на третину. Це такі регіони, в яких у райцентрі живе, наприклад, 3-5 тисяч осіб", - заявив днями Президент Віктор Янукович.

За його словами, "Районний центр - це райадміністрації, райвідділи міліції і різні управління. Ці райони потрібно буде об'єднати з іншими, скоротивши таким чином бюджетні витрати на утримання всіх цих структур".

Першим на заяву Януковича відреагував одеський губернатор Едуард Матвійчук, який оголосив, що кількість районів в області буде скорочено з 26 до 17. Щоправда, це буде означати і скорочення, наприклад, районних лікарень, тобто людям з скорочених райцентрів потрібно буде їздити лікуватися в інше місто.

"Замість 4 райлікарень з поганими умовами створимо одну з сучасним обладнанням і високими зарплатами у медиків", - переконаний він.

З інших регіонів заяву президента вже підтримали в Криму, де хочуть ліквідувати адміністративний поділ Сімферополя на три райони.

Нагадаємо, напередодні Президент заявив, що настав час адмінреформи в регіонах: "Зараз в Україні функціонують 11 тисяч підприємств, які дублюють державні функції і фінансуються з держбюджету. Це неприпустимо. Деякі дублюють і функції місцевого самоврядування, тому наразі вже скорочено близько 5 тисяч таких підприємств".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.