Перший рік Президента Януковича - правляча коаліція впевнено прямує до електорального вакууму

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.02.2011 10:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13221

Катастрофічне падіння рейтингу Партії регіонів – непоганий «подарунок» від народу на річницю президентства Януковича. «Покращення життя», яке за цей рік відчув на собі кожен пересічний українець конвертувалося в стрімке - з 43,4% до 20,6% - падіння рейтингу політичної сили нинішнього Президента.

Народний депутат України Андрій Шкіль

Про це заявив народний депутат, заступник голови фракції БЮТ-Батьківщина Андрій Шкіль, коментуючи результати соціологічного опитування, проведеного "Українським демократичним колом" на замовлення Інституту політики, повідомляє його офіційний сайт.

За результатами опитування, яке проводилося 29 січня – 7 лютого 2011, у разі проведення парламентських виборів, до Верховної Ради сьогодні потрапило б б шість партій та блоків. Партія регіонів отримала б 20,6% , "Блок Юлії Тимошенко" - 15,6%, Політична партія "Фронт Змін" - 8,7%, Політична партія "Сильна Україна" - 5,6%, Всеукраїнське об’єднання "Свобода" - 4,8% та Комуністична партія України - 3,9%.

«В порівняння з іншими політичними силами, як свідчить опитування, лише «регіонали» втратили таку колосальну частину свого електорату – їхній рейтинг знизився майже на 23%», - зауважив народний депутат.

«Думаю, - додав він, - падіння рейтингу ПР пропорційне зростанню цін на товари першої необхідності, продукти, житлово-комунальні послуги, бензин - словом, на все, що простий українець потребує в першу чергу».

«Це при тому, що влада не поспішає вводити ані податку на розкіш, ані податку на елітну нерухомість, не поспішає влада обрізати захмарні пенсії «блатним» пенсіонерам. Тобто, «покращення життя» зачепило лише простих громадян, однак не торкнулося ані представників влади, ані тих, хто нині цій владі з сіх сил підспівує», - переконаний політик.

«Переконаний, втім, що не лише хліб насущний, вірніше, його відсутність турбує українців, - підкреслив депутат, - твердолобе українофобство, яке демонструє нова влада, стало ще однією причиною такого фіаско «регіонів».

«Якщо подібне «покращення життя» буде продовжуватися, до найближчих парламентських виборів рейтинги Партії регіонів та комуністів зрівняються, - наголосив Шкіль, - і ніякий адмінресурс, ніяки «каруселі», відкріпні талони, голосування на дому та інші вже відпрацьовані способи проведення «демократичних» виборів «регіоналам» не допоможуть».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.