Українська влада не спромоглася навіть вчасно організувати евакуацію громадян з Лівії

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 23.02.2011 15:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13244

Українці були змушені покидати Лівію, де поширюється громадянський озброєний конфлікт, фактично самотужки, на іноземних літаках та паромах.

Масові акції протесту лівійців тривають, тоталітарна влада поступатися не бажає...

Частина українських громадян, які виявили бажання залишити Лівію, скористалися можливостями літака МНС Росії, який 23 лютого в другій половині дня має повернутися до Москви, а також російським поромом, який вчора вийшов з порту міста Бенгазі і сьогодні має прибути до Стамбулу (Туреччина).

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, посилаючись на дані оперативної інформації МЗС України.

За його словами, також по дипломатичних каналах МЗС України досяг попередніх домовленостей про те, що грецький і турецький пороми, очікувані на цьому тижні в порту Бенгазі, будуть приймати на борт українських громадян, у тому числі і тих, які не будуть мати діючих віз для в'їзду в Грецію і Туреччину.

У зв'язку з цим, за словами Клюєва, відповідним дипломатичним представництвам України доручено надавати максимальне сприяння нашим громадянам у їх повернення з цих країн в Україні.

Також чиновник зазначив, що триває посадка українських громадян на літак в аеропорту Тріполі для евакуації в Україну.

Зазначимо, Андрій Клюєв є головою робочої групи, яка покликана оперативно вирішувати питання щодо забезпечення безпеки громадян України на території держав Північної Африки і Близького Сходу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.