Американське впливове видання бачить українську владу винною у згортанні демократії в країні

Автор/джерело -  © “Голос Америки”



Дата публiкацiї - 23.02.2011 23:53 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13251

«Поки увага Заходу прикута до надихаючих повстань на Близькому Сході, стратегічно важлива європейська країна з 50-мільйонним населенням може крадькома покинути демократичний табір», – «Вашингтон Пост».

У Єгипті демонстранти домоглися відставки багаторічного диктатора Госні Мубарака без кровопролиття. Але Єгипет, як пише видання «Вашингтон Пост» повинен повчитись на досвіді Україні.

У редакційній статті під назвою «Сповзаюча Україна. Як демократична революція може дати задній хід» впливове американське видання ставить Україну як приклад того, що після демократичної революції країна може повернутись до авторитаризму.

«Демократичні революції, навіть успішні, треба захищати роками після того, як радісний натовп покидає вулиці. Автократичні сили можуть перегрупуватися та навіть використати демократичні інституції для свого повернення», – зазначає видання.

«Поки увага Заходу прикута до надихаючих повстань на Близькому Сході, – пише газета, - стратегічно важлива європейська країна з 50-мільйонним населенням може крадькома покинути демократичний табір».

Видання зазначає, що на чолі цього процесу відступу від демократії є президент Віктор Янукович. Журналісти зазначають, що ЗМІ перебувають під тиском влади. Уряд почав наступи на лідерів Помаранчевої революції. Під кримінальним переслідуванням перебуває колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Міністр внутрішніх справ її уряду Юрій Луценко арештований і звинувачений у прийнятті на роботу водія, який був занадто старий, – із сумною іронією зазначає видання.

У статті зазначено, що США мають діяти енергійніше, щоб зупинити ерозію демократії. Один із шляхів як це зробити – чітко пов'язати подальший прогрес в економічних відносинах з Україною із покращенням ситуації з правами людини. Це саме треба закликати зробити уряди Європейського Союзу, – підкреслює американська газета.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.