Індійські танці в Україні

Автор/джерело -  © "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 1.11.2006 10:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1326

Яка асоціація виникає у Вас при згадці про Індію? Звичайно, це – індійське кіно і індійські танці! А що ми знаємо про індійське танцювальне мистецтво? 2-4 листопада в Києві проходитиме Х-й Всеукраїнський фестиваль індійського танцю „Ритми радості”.

В різних регіонах Україні налічується понад 30 колективів, які вивчають класичні, народні, естрадні та фільмові танці. Взяти участь у Фестивалі зголосилися близько 250 юнаків та дівчат. Вони є членами Товариства «Україна – Індія», яке разом з Посольством Республіки Індія в Україні і Федерацією індійського танцю організували цей фестиваль.

2 і 3 листопада з 10 до 18 години в будинку культури Київського МОТОЗАВОДУ відбуватиметься конкурсний огляд колективів – учасників фестивалю. Ви зможете познайомитися з найдавнішим в світі танцювальним мистецтвом та музикою Індії. Ви дізнаєтесь про магічні історії великих богів та переможених ними демонів; про міфи, в яких за допомогою символів зображені історія та філософія людської цивілізації.

Особливостями класичного індійського танцю є незвична постанова ніг, яка називається «араманді», використання «мудр» - жестів, мови пальців, лінійна геометрія рухів, коли кожна поза перетворюється у чіткий геометричний малюнок. В індійських танцях можна побачити складні ритмічні малюнки, що вибиваються ступнями ніг та підсилюються дзвоном «гунгру», передаючи ритми пульсуючого Всесвіту. Виконавці виступатимуть в екзотичних костюмах та казкових прикрасах.

Танці, які ви побачите, виконувались молодими дівчатами, які віддавалися у храми ще з дитиства, там вони посвячувалися у «девадасі», що означає «ті , хто танцює для богів», і мали культове магічне значення, про яке знали лише жерці.

На заключному концерті лауреатів фестивалю будуть представлені народні, естрадні, фільмофі індійські танці у виконанні українських хлопців та дівчат, виступи професіональних танцівників, які навчались давньому танцювальному мистецтву в Індії.

До 15-річчя Товариства «Україна – Індія» 4 листопада в Київському муніципальному академічному театрі опери та балету для дітей та юнацтва, що на Межигірській, 2 (Контрактова площа) відбудеться презентація книги „Україна –Індія: 15 років разом”, фотовиставка, виставка художників-аматорів і великий гала-концерт лауреатів фестивалю. Початок о 17.00


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.