Нардеп Парубій побувавши у СІЗО переконався, що заарештованим тризубівцям потрібна термінова медична допомога

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 24.02.2011 14:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13261

Народний депутат, заступник голови політради «Нашої України» Андрій Парубій перебуває сьогодні в Запоріжжі, щоб перевірити умови утримання в СІЗО №10 дев’ятьох активістів ВО «Тризуб» та інших опозиційних організацій.

Про це повідомила прес-служба НУ.

«Мета мого візиту – перевірити інформацію щодо застосування тортур до усіх заарештованих у справі пошкодження пам’ятника Сталіну в Запоріжжі», - сказав Парубій, заходячи до слідчого ізолятора.

Крім того, народний депутат повідомив, що за його інформацією двоє ув’язнених (Віталій Вишнюк та Пилип Таран) знаходяться у важкому стані. Зокрема, за даними Парубія, Вишнюк має прогресуючу стадію туберкульозу, а Таран потребує негайного хірургічного втручання після ускладнень, викликаних жорстоким побиттям.

Народний депутат також звернувся з проханням до слідчого дозволити зустрітися з затриманими, щоб від них самих почути про умови, в яких вони перебувають.

«Хлопці, які перебувають за гратами, хворі, а їх вина ще не доведена. Я особисто передам керівнику СІЗО депутатське звернення, у якому вимагаю термінового надання медичної допомоги хворим ув’язненим», - сказав Парубій.

Парубій також повідомив, що вимагатиме змінити запобіжний захід ув’язненим Тарану та Вишнюку з арешту на підписку про невиїзд. З цього приводу він передасть депутатське звернення слідчому Головного слідчого управління МВС України.

«У даному документі я гарантую, що хлопці з’являтимуться до суду на першу про те вимогу. Сподіваюся, що і начальник СІЗО, і слідчий зважать на конституційне право заарештованих на медичну допомогу. Принаймні я докладу до цього усіх зусиль», - запевнив Парубій.

Водночас представники партії сьогодні пікетують СІЗО №10, з вимогою звільнити одинадцятьох заарештованих громадських активістів, серед яких – члени ВО «Тризуб», затримані у справі пошкодження пам’ятника Сталіну. Члени партії, звичайні громадяни та представники інших громадсько-політичних організацій, які долучилися до акції, тримають банери з написом «Репресіям - ні» та скандують гасла «Патріотам – волю!», «НІ політичним переслідуванням!»

Як відомо, група «Нашої України» у Верховній Раді ініціювала невідкладне створення Тимчасової парламентської слідчої комісії для розслідування випадків свавілля міліції стосовно наших громадян.

«Наша Україна» також звернулася до Уповноваженого з прав людини із вимогою втрутитися у ситуацію і захистити людей від застосування тортур.

Крім тогою, народні депутати від партії тримають на контролі випадки міліцейських зловживань. Зокрема, народний депутат Григорій Омельченко надіслав депутатський запит Анатолію Могильову щодо незаконних дій співробітників ДАІ у м. Бердянську Запорізької області, що містять ознаки кримінального злочину – після резонансу, який викликав відеозапис оперативної народи інспекторів ДАІ цього міста, на яких ставляться плани штрафів.

Народний депутат Андрій Парубій направив депутатське звернення до Генпрокурора щодо затримання співробітниками Управління ДАІ м. Одеси з порушенням низки законів України активіста громадської організації «Дорожній контроль» м. Одеси Дмитра Говердовського.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.