Лавринович визнав, що суди в Україні залежні від “зовнішніх чинників”

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 24.02.2011 17:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13265

Оцінка ситуації в Україні має ґрунтуватися на фактах та професійному аналізі, а не на емоціях чи чиїхось уподобаннях.

Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович у ході зустрічі з новопризначеним директором міжнародної неурядової громадської організації "Freedom House" Девідом Кремером, яка відбулася у Мін’юсті, повідомляє прес-служба відомства.

Лавринович зазначив, що українська влада готова до співробітництва з міжнародними неурядовими організаціями, оскільки це допомагає оцінити загальний стан речей, який є у державі, зазначається у повідомленні.

Зокрема, за словами міністра, в Україні стурбовані нещодавньою заявою "Freedom House" щодо зниження рейтингів свобод у державі.

"Разом з тим, наголосив міністр, у ході реформ, які на сьогодні проводяться в країні, влада змушена вдаватися до непопулярних кроків, що, безсумнівно, накладає відбиток на рейтинги держави", - йдеться у повідомленні.

Лавринович закликав експертів організації керуватися конкретними фактами, а не емоціями чи уподобаннями противників чи прибічників реформ та нинішньої влади.

"Коли ми побачимо результати реформ, ситуація виглядатиме значно кращою, ніж сьогодні, і ніж була коли-небудь до цього", - зазначив він.

"Міністр роз’яснив експертам "Freedom House", зокрема, кроки, які на сьогодні вживаються владою для реформування судової системи. Водночас відзначивши, що незалежність судової влади від зовнішніх чинників та впливів на сьогодні є "скоріше побажанням на майбутнє", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, Лавринович заперечив, що залежність українських суддів має політичний характер. За словами міністра, на формування позиції для частини суддівського корпусу в Україні суттєво впливають мотиви особистої вигоди.

"Тому одним з мотивів судової реформи є руйнація корупційної складової. Зроблено серйозні зміни, які дадуть можливість у ближчі роки побачити зміни від перегляду способу призначення суддів до визначення порядку притягнення їх до відповідальності", - зазначив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.