Ющенка отруїли ті, хто убив Гонгадзе?

Автор/джерело -  © ForUm



Дата публiкацiї - 1.11.2006 14:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1327

Колишній слідчий і депутат Верховної Ради Ігор Пилипчук, помічником якого працював убитий журналіст Георгій Гонгадзе, простежує зв'язок між вбивством Гонгадзе і отруєнням Президента України Віктора Ющенка.

"Це ланки одного ланцюга . В них простежуються одні і ті ж виконавці. Не міняються і ті, хто їх розставляє", - сказав Пилипчук в інтерв'ю "Ізвєстіям", опублікованому в сьогодні.

При цьому, за його даними, ті люди, яких звинувачують у вбивстві Г.Гонгадзе і отруєнні Ющенка, насправді, - підставні особи. "Справу Гонгадзе відразу можна було вважати приреченою на провал.

Слідство доручили вести інваліду першої групи, а список свідків склали так, що навіть мене в ньому немає", - відзначив Пилипчук.

"На цих трьох (зараз у Києві судять троє міліціонерів, які вважаються вбивцями Г.Гонгадзе – ред .) повісили вбивство Гонгадзе, оскільки вони причетні до двох аналогічних злочинів. Їх вчинила група міліціонерів, яку називали "ескадроном смерті". Після суду ця трійця отримає сім-вісім років, по амністії їм зарахують рік за три і звільнять практично відразу після виголошення вироку", - відзначив екс- слідчий.

"За інформацією яка у мене є, вони виконали наказ, викрали Гонгадзе і вивезли з Києва. Вбивала його інша група - за розпорядженням тодішнього глави МВС Юрія Кравченка і начальника апарату МВС Едуарда Фере. Вони мали налякати Гонгадзе, але переборщили і вбили. Після цього смерть журналіста вирішили використовувати проти тодішнього президента Леоніда Кучми", - додав він.

"Фере - грамотний професіонал, генерал-полковник, він був "сірим кардиналом" у МВС, ми добре знайомі. За офіційною версією, він після вбивства Г.Гонгадзе впав у кому і досі лежить у госпіталі МВС. Насправді він опинився в Ізраїлі, в Натанії. Цю інформацію я перевірив ще раз через ізраїльтян", - розповів І.Пилипчук.

"Там же, в Ізраїлі, перебуває генерал МВС Олексій Пукач, який нібито особисто душив Гонгадзе. Слідство зробило все, щоб Пукач не з'явився в Україні, щоб він не розкрив карти. Я ніколи не повірю, що генерал ростом 160 см. стрибав до ями і душив двометрового Гонгадзе", - додав він.

Пилипчук також вважає , що екс-заступник глави Служби безпеки України Володимир Сацюк, якого звинувачували в отруєнні В.Ющенка, не замішаний у цій справі . "Сацюк не труїв Ющенка. Він пропонував йому допомогу на виборах. Заради цього вони і зібралися за вечерею", - пояснив він.

Пилипчук входив до слідчої комісії, що розслідувала загибель в автокатастрофі екс-лідера Народного Руху В’ячеслава Чорновола, після якої соратники В.Чорновола ввійшли до партії В.Ющенка "Наша Україна".

Екс-слідчий вважає , що і до цієї загибелі "доклали руку" українські спецслужби.

"Син Чорновола Тарас, нинішній депутат, заявив, що замах на лідера Руху готувався наперед , а касета, що свідчить про це, є у розпорядженні Марчука (колишній шеф Служби безпеки України Євгеній Марчук - ІФ). Марчук підтвердив, що касета була, але пропала в його штабі. Я не знайшов підтверджень причетності до справи російських спецслужб. Але без "органів" тут не обійшлося - тільки своїх, українських", - сказав І.Пилипчук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.