Прем’єр Азаров публічно визнав, що агропром не здатен забезпечити українців харчами

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 1.03.2011 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13292

Україна вподовж 3-7 років повинна сама себе забезпечити продовольством.

Про це прем`єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні журналістам у ході робочої поїздки по науково-дослідних інститутах у галузі агропромислового комплексу.

«Найголовніше мене цікавить: яким чином зробити окремі досягнення окремих колективів надбанням усієї країни. Завдання стоїть дуже велике, дуже серйозне. І всім абсолютно зрозуміло й очевидно, що за рік ніяких радикальних змін не зробиш, але цілеспрямована, планомірна робота за 3-5, можливо 7 років, дозволить вирішити безліч серйозних завдань. Перш за все, забезпечення України власними продуктами харчування», - сказав Азаров.

Він зазначив, що це стосується, перш за все, збільшення обсягів виробництва зернових, м`яса, молока. Прем`єр вважає, що для цього не потрібні колосальні кошти, а необхідні правильні організаційні рішення.

При тому, за його словами, дефіциту гречки в Україні немає.

«У нашому, так званому ринковому господарстві, існують певні лобістські угрупування, які за гроші можуть поширювати абсолютно будь-яку інформацію, працюючи зі своїми конкурентами, борючись зі своїми конкурентами. Ці ж сили створюють ажіотаж на споживчому ринку, який приводить до зростання цін, до дефіциту», - підкреслив прем`єр-міністр.

Він зазначив, що таким чином в Україні створюється ажіотаж, поширюється хибна інформація про якість деяких продуктів харчування. «Нам потрібно розробити систему протиотрути, систему, яка дозволить до наших людей доводити абсолютно достовірну інформацію. Ніякого дефіциту гречки не було б, якби не був створений штучний ажіотаж певними ділками, які хотіли заробити на аномально високому попиті, на аномально високих цінах», - підкреслив Азаров.

Водночас він зауважив, що за інформацією, яку їм надали експерти, той обсяг гречки, який мала Україна, був цілком достатнім для забезпечення цим продуктом населення. «Нам необхідно винести уроки з того, що відбулося», - підкреслив Азаров.

Від “Аратти”: що сказав Азаров? Як виявилося дві взаємовиключаючі тези:

теза 1. Україна, яка має найбільші черноземи, не здатна сама себе забезпечити продовольством. Відтак, цілком логічно припустити, що всі урядові програми з "підтримки сільгоспвиробника" - були лише демагогією політиканів та інструментом розкрадання державних коштів;

теза 2. На прикладі гречки, Азаров спростував сам себе, вчергове заявивши, що запасів вистачає, але їх не випускають на ринок спекулянти. При цьому держава, яка має потужний репресивний апарат, який може запроторити у буцегарю опозиційного політичного лідера за сміхотворними звинуваченнями, чи застосовувати тортури і мордування до політичних опонентів влади тільки за те, що, за припущенням слідства, ті підозюються у псуванні самочинно встановленої ахітектурної форми, тим не менше, нічого не здатен зробити з кількома спекулянтами, які наносять суттєвої шкоди суспільним інтересам.

Дивно. А може, гречки таки немає, а борошно закінчується?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.