ICQ втратила мільйони користувачів

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.03.2011 14:14 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13295

Щомісячна аудиторія ICQ у всьому світі знизилася за рік на 35%, або на 17,6 млн людей.

Про це повідомила російська Mail.ru Group, яка купила актив. За даними на грудень 2010 року, ICQ користувалися 33 млн 500 тисяч осіб.

Представник компанії пов'язав падіння світової аудиторії ICQ з впровадженням нових механізмів боротьби зі спам-ботами (мережами заражених комп'ютерів, що розсилають спам).

Деталі він не розкрив, але уточнив, що останнім часом багато масових онлайн-сервісів стурбовані проблемою використання своїх мереж спамерами. Зокрема, "Однокласники" (які контролює та ж Mail.ru Group) в 2008 році ввели платну реєстрацію, після чого зростання їхньої аудиторії різко сповільнилося.

Утім, експерти не погодилися зі спам-версією. На думку старшого менеджера з розвитку Comscore в Європі Осната Зарецькі, падіння аудиторії ICQ - частина загальної тенденції.

За підрахунками Comscore, аудиторія всіх месенджерів у світі скоротилася в 2010 році на 8%, а з урахуванням зростання загальної аудиторії Інтернету - на 15%. Єдиний виняток - китайський месенджер QQ, аудиторія якого зростає.

Глава правління "Фінама" Владислав Кочетков погодився з цим і пояснив: користувачі поступово переходять на інші сервіси спілкування, наприклад в соціальні мережі.

Нові користувачі Інтернету, особливо молодь, взагалі не заводять месенджери, а відразу починають спілкуватися в соціальних мережах.

Крім того, вважає Кочетков, ICQ відстала за частиною месенджерів для мобільних пристроїв, які стабільно збільшують частку ринку.

Американська компанія AOL 8 липня минулого року продала інтернет-месенджер ICQ росіянам. Сервіс ICQ був створений в 1996 році ізраїльською компанією Mirabilis. ICQ займає лідируючі позиції на ринках Росії, Німеччини, Чехії та Ізраїлю.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.