США попередили Януковича про те, що творчість Азарова і тушкованого парламенту призведе до міжнародної ізоляції України

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 1.03.2011 15:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13296

Прийняття змін до Закону “Про державну підтримку сільського господарства України”, запропонованих законопроектом № 8053, може спричинити економічну ізоляцію України.

Про це йдеться в листі Американської торговельної палати до президента України від 23 лютого 2011 року.

Автори листа звертають увагу на те, що запропоновані зміни передбачають введення державної монополії на експорт харчових і сільгосппродуктів, і просять президента України Віктора Януковича втрутитися в ситуацію.

"Закон де-юре і де-факто ліквідує вільний ринок і встановить державну монополію на експорт харчової та сільськогосподарської продукції", - йдеться в листі.

"Ухвалення змін до закону фактично призведе до встановлення контролю держави над зерновим ринком. Крім погіршення репутації України та заподіяння фінансових і комерційних збитків, ці правові кроки суперечитимуть низці законів та юридичним зобов'язанням з підтримки вільної торгівлі та іноземних інвестицій, які країна взяла на себе в рамках СОТ та інших міжнародних і двосторонніх договорів ", - зазначили в АТП.

Крім того, застерігають в АТП, можливо закриття бізнесових операцій, які здійснюються основними іноземними інвесторами, аж до їх виходу з українського ринку. Створиться критична ситуація з надходженням нових іноземних та вітчизняних інвестицій в розвиток інфраструктури сільського господарства та харчової промисловості. Проти держави України можуть бути подані багатомільярдні міжнародні позови через втрату інвестицій і доходів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.