Житя на Землю прийшло з космосу

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 1.03.2011 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13299

Вчені отримали нову інформацію про появу життя на Землі. На їхню думку, першопричиною появи земного життя були метеорити, які несли в собі всі необхідні для цього речовини, тобто, життя було занесене з космосу і люди на землі є інопланетянами.

Вчені підкреслюють, що на самому початку існування Землі, не було багатьох сполук, які є в буквальному сенсі життєво важливими. Перш за все мова йде про азот, на основі якого формувалися перші молекули, які можуть самовідтворюватися. Саме вони є попередники ДНК.

Група дослідників під керівництвом професора Сандри Піццарелло з Університету штату Арізона (США) припустила, що джерелом, яке містить азот аміаку, стали метеорити, більшість з яких походить з Поясу астероїдів між Марсом та Юпітером.

Фахівці вивчили метеорит Grave Nunataks 95229, виявлений в Антарктиді в 1995 році. Це космічне тіло, що відноситься до класу вуглистих хондритів CR-групи, багате на органічні речовини - зокрема, амінокислотами гліциномом та аланином, які відіграють важливу роль у біологічних процесах.

На щастя для науки, небесний гість, "що ховався" в антарктичних льодах, залишився недоторканим і практично не схильним до земного впливу.

У ході експериментів також вдалося встановити, що під впливом води, нагрітої до високої температури і, яка знаходиться під тиском (тобто в умовах "ранньої Землі"), метеорит виділяє аміак.

За словами Піццарелло, космічні тіла, які падали на нашу планету, здійснювали безперебійну поставку аміаку - а значить, і азоту. Останній ставав основою для біополімерів - ДНК, РНК і білків.

Гіпотези про те, що процес еволюції на Землі був запущений ззовні, вже були раніше озвучені, однак тепер це отримало експерементальне підтвердження.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.