Ющенко не залишить російський флот після 2017 року

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.11.2006 16:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1330

Президент Віктор Ющенко заявляє про неможливість продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на території України після 2017 року.

"Є дві реальності, якими треба керуватися. Конституція не передбачає розміщення на території України іноземних баз. Крапка", - наголосив він.

"Я думаю, що цю полеміку нація пройшла. Я думаю, що політичні сили, коли формулювали національні стратегічні інтереси і Конституцію України, висловилися. Сьогодні це є Основний закон, якому підпорядковуються 48 млн. громадян і президент", - додав він.

Другою реальністю він назвав існування угоди, яка передбачає тимчасове знаходження ЧФ Росії в Україні до 2017 року.

"І Україна, яка взяла на себе зобов'язання у цьому сенсі, повинна їх виконувати, щоб ні у кого не виникав сумнів відносно ревізії будь-яких речей, які роблять відносини з цього приводу несумісними з добросусідськими", - сказав Ющенко.

"Я не хочу, щоб нас використовували ні в першому положенні, ні в другому", - наголосив Ющенко.

Водночас він наголосив, що "навколо знаходження ЧФ Росії в Україні є речі, які треба узгодити в рамках підкомітету комісії Путін –Ющенко".

"Треба щоб ми розуміли, що всі навігаційні об'єкти по периметру півострова Крим не передані Україні. Україна несе відповідальність за безпеку в акваторії Чорного моря, яка відноситься до територіальних вод України. Але без навігації це зробити неможливо", - наголосив він.

Він також наголосив, що також проблемою є використання радіочастот, користування певними ділянками землі, нерухомістю.

За його словами, цими питання займається відповідна робоча група, яка приводить їх у відповідность до угоди та чотирьох додатків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.