Могильов проти простої зміни вивіски: його “орли” пишуть новий закон під себе

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 1.03.2011 18:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13300

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов вважає, що Україні не слід за прикладом Росії перейменовувати міліцію в поліцію.

Про це міністр заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Назва міліція або поліція - це неактуальне питання. Це питання тисяча п'ятнадцяте. Якщо ми отримаємо новий підрозділ з іншим менталітетом, то тоді - так, можна. А так, якщо перейменувати і не отримати нового - сенсу немає. Перейменування - не пріоритет, точно", - сказав Могильов.

За його словами, МВС розробляє новий закон про міліцію, який перебуває наразі на стадії завершення, після чого буде переданий для ознайомлення народним депутатам, експертам Міністерства юстиції, в Адміністрацію Президента, а також суспільству буде запропоновано його обговорення, після чого ухвалюватиметься відповідне рішення.

Від “Аратти”: ми чомусь схильні вважати, що МВС навряд чи спроможеться на законопроект, який раз і назавжди перекреслить стійкі традиції ОГПУ-НКВД, які вже 20 років зберігаються у заповідній недоторканості.

Це неможливо хоча б тому, що наразі немає жодних підстав припускати, що сучасне МВС - не виконує традиційну функцію репресивного інструменту придушення політичних опонентів правлячої верхівки.

Ми б були щиро раді помилитися, проте, на наше переконання, першою ознакою того, що правоохоронні органи зазнають якісних змін, було б створення законодавчої бази для їхньої роботи фахівцями, які жодним чином не зав'язані на відломчі групові інтереси. Але, як бачимо, саме цього й немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.