Ветеринари майже перемогли: завтра уряд тичасово дозволить кетамін

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 1.03.2011 20:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13301

Кетамін на 3-5 місяців виключать зі списку наркотичних засобів з метою розроблення механізму отримання ліцензій ветеринарами для роботи з цим препаратом.

Про це на брифінгу 1 березня сказав міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

"Це препарат, який знеболює тварин, є наркотичним. Тому його, як наркотик, внесли до списку тих препаратів, які підлягають для наркотичного використання в країні. Після того, як його внесли до цього списку, тим лікарям-ветеринарам, які працювали з ним, потрібно було отримувати ліцензію для роботи у медичних закладах з цим препаратом", – зазначив міністр.

За його словами, до такої роботи не була готова ветеринарна медицина, адже крім ветеринарних клінік, які діють як юридичні особи, є ще низка ветеринарів, які практикують, і для них отримати ліцензію для використання цього препарату – проблематично.

"Це питання обговорювалось вже на Кабміні. Зараз приймається рішення про те, щоб на 3–5 місяців цей препарат поки що вивели з числа наркотичних засобів для того, щоб за цей час був розроблений механізм: яким чином ветеринарам отримати ліцензію чи дозвіл для роботи з цим препаратом", – сказав Могильов.

Очільник МВС додав, що завтра це питання буде розглядатися на засіданні уряду.

Як відомо, на початку лютого київські ветеринари припинили робити операції тваринам, для проведення яких необхідно застосовувати єдиний препарат для загальної анестезії кетамін, використати який заборонив Кабмін. Нині альтернативи кетаміну в його фармакологічній дії на організм тварин серед ветеринарних препаратів немає - він є невід'ємним компонентом анестезії.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.