Тігіпко вдало піарнувся на ідеї. Якою буде її реалізація?

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 2.03.2011 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13304

Ідея віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка провести реформу законодавства відносно природних монополій, зокрема, у сфері постачань води, тепла, газу і електроенергії, знайшла відгук у експертів.

"Будь-яку пропозицію, яка переводить від одного постачальника до конкуренції, я підтримую. Єдине, що вона не повинна виходити за рамки дрібних щоденних угод, - заявив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер. - Ми знаємо, що понад усе невдоволені нашим законодавством і поправками до нього, пов'язаними із закупівлями, в тому, що ми наполегливо проводимо лінію на розширення закупівель від одного покупця. Так що в цьому сенсі Тігіпка абсолютно правий".

Ініціативу Тігіпка позитивно оцінив і фінансовий експерт, кандидат економічних наук Олександр Царук : "Це чудова ідея - впровадження тендерних процедур для постачальників газу, тепла і електрики. Причому, треба чітко прописати це на законодавчому рівні і зобов'язати усі комунальні підприємства і підприємства з іншою формою власності здійснювати закупівлі і показувати реальну собівартість послуг", що надаються.

Царук вважає, що у такий спосіб можна буде добитися корекції цін на послуги ЖКГ в кращу для споживача сторону.

Згоден з ідеєю віце-прем'єра і директор Донецької філії Національного інституту стратегічних досліджень Юрій Макогон. " Я повністю підтримую пропозицію Тігіпка. Принаймні, не буде нарощування цін, і вони не залежатимуть від корупційних схем", - сказав експерт.

Як відомо, Сергій Тігіпко заявив про намір уряду реформувати законодавство, що регламентує роботу підприємств у сфері природних монополій, у тому числі постачальників води, газу, електроенергії для населення, і висловився за відміну прийнятих в січні за ініціативою депутатів Верховної ради змін до закону України "Про здійснення державних закупівель", які дозволили здійснювати постачання електрики, газу, тепла і води без проведення тендерів, які викликали гостро негативну реакцію Євросоюзу і Всесвітнього банку. На думку політика, нова реформа законодавства допоможе понизити рівень корупції в цій галузі, а також здешевити вартість комунальних послуг для населення.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.