Активістів податкового Майдану МВС назвало “злочинною групою”

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 3.03.2011 11:03 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13311

Головне управління МВС міста Києва пред’явило звинувачення голові правління "Коаліції учасників помаранчевої революції" Сергію Мельниченко.

Йому інкримінується створення злочинної групи, яка під час акцій протесту підприємців на Майдані Незалежності наприкінці минулого року завдала збитків державі на суму понад 200 тис. грн.

Звинувачення Сергію Мельниченко пред'явлено за ст. 28 КК ("вчинення злочину групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією") і ст. 194 КК ("умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах"). Йому загрожує до 15 років в'язниці.

У постанові про притягнення пана Мельниченка як обвинуваченого, стверджується, що "Мельниченко, будучи керівником "Коаліції учасників помаранчевої революції" з вечора 21 листопада 2010 року та до 3 грудня 2010, реалізуючи свої злочинні наміри, спрямовані на пошкодження чужого майна на майдані Незалежності, за попередньою змовою з Охтирським, Мандич, Гаркавенко Заплаткіним ... встановив для учасників акції військові намети, в процесі установки яких у шви між гранітним покриттям були забиті металеві куточки у кількості 132 штук довжиною 50-60 см", - йдеться в документі.

Таким чином, на думку слідства, пан Мельниченко "завдав матеріальних збитків територіальній громаді міста Києва та дорожньо-експлуатаційному управлінню (ДЕУ) з питань ремонту і утримання доріг у розмірі 212 292 грн". Крім того, Сергій Мельниченко звинувачується в тому, що під його керівництвом зазначені особи пошкодили металеву огорожу на Майдані, завдавши цим шкоду комунальному майну міста на суму 2,7 тис. грн.

Один із згаданих в документі учасників акції протесту, член громадської громадянської кампанії "Спільна справа" Олег Ахтирський назвав звинувачення "маячнею".

"Всі пам'ятають, що на Майдані все робилося абсолютно спонтанно, і керувати чимось там було складно. Більше того, я бачив протоколи допиту свідків у цій справі і хочу сказати, що людей, які свідчили проти нас, я не знаю", - заявив пан Охтирський.

У свою чергу, інший обвинувачений Сергій Мельниченко називає претензії політичними репресіями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.