Азаров сформулював Табачнику, за яких умов той може закривати школи

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 3.03.2011 12:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13314

Прем’єр-міністр України вважає, що категорично не можна закривати жодну школу, поки не вирішено питання з підвозом дітей до інших навчальних закладів шкільним автобусом і питання працевлаштування вчителів шкіл, які закриваються.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Поза тим, що рішення про закриття приймають місцеві органи влади, які коштом своїх бюджетів утримують школи, глава Уряду доручив Міністру освіти й науки Дмитру Табачнику не допустити закриття ні однієї школи, якщо не виконано зазначені умови.

«Зрозуміло, що просто так, на чиєсь бажання ми школи не закриваємо, - підкреслив Азаров. – Підстави мають бути абсолютно об’єктивні, і батьки з вчителями мають їх зрозуміти. Але у кожному випадку, коли безумовно доцільно закрити школу через недостатню кількість учнів та неможливість забезпечити якісний навчальний процес, Міністр особисто буде відповідати, щоб у дітей був шкільний автобус, а вчителі працевлаштовані. Без цього я забороняю закривати школу».

Поточного року за кошти державного і місцевого бюджетів, з інших джерел передбачено придбати біля 550 шкільних автобусів.

Як повідомлялося раніше, вчра Табачник виступив з ініціативою про закриття шкіл, в яких менше 40 учнів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.