Лідер КПУ Симоненко має намір встановити нового ідола Сталіна у Запоріжжі

Автор/джерело -  © Коментарі



Дата публiкацiї - 3.03.2011 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13318

Комуністична партія України має намір відновити пам´ятник Йосипу Сталіну в Запоріжжі. Крім того, з іншого боку біля входу до будівлі в обласний комітет КПУ встановлять пам´ятний знак радянській партизанці-диверсантці Зої Космодем´янській

Симоненко, під час пленарного засідання розглядає ескізи нової “малої архітектурної форми”

Такий висновок можна зробити з фото, які передав нардеп Олексій Бабурін своєму лідерові Петру Симоненку у Верховній Раді 1 лютого. На фото в руках депутатів зображено один і той же будинок.

Самі комуністи цю інформацію спростовують. Зроблені нашим кореспондентом знімки їх обурили.

"Я ж не вам показував проект, а Симоненку", - сказав Бабурін. Однак згодом пояснив, що саме зображено на фото.

"Це буде експозиція в музеї. На відкриття запрошу журналістів", - пообіцяв він.

У свою чергу другий секретар Запорізького обкому КПУ Олександр Зубчевський зазначив, що пам´ятник Сталіну таки відновлять.

"Все в стадії обговорення. Є різні варіанти, пропозиції. Остаточне рішення не прийняте. Пам´ятник Сталіну однозначно буде відновлений. Є різне бачення, встановлювати його на тому ж місці або іншому. Експерти говорять, що неможливо відновити в колишньому вигляді саме ту фігуру. Необхідно виробляти нову. На попередній ми витратили 69 тисяч. На новий потрібно стільки ж, а ще є вартість проекту, постаменту, транспортування, витрати на урочисте відкриття. Включили до цієї суми і моральний збиток, який вибух завдав працівникам обкому Компартії. Це близько 60 тисяч. Не виключаю, що будуть громадські позови від людей, які збирали кошти на встановлення пам´ятника", - розповів він.

Зубчевський також зазначив, що за підрив пам´ятника Сталіну комуністи Запоріжжя вимагають відшкодувати їм 350 тисяч гривень.

Нещодавно мер Запоріжжя Олександр Сін заявив, що пам´ятник Сталіну на території Запорізького обкому Компартії встановлено незаконно. Як пояснив градоначальник, спочатку він не був внесений до архітектурного проекту. У разі появи біля офісу КПУ нового пам´ятника Сталіну його знесуть.

Нагадаємо також, в Запорізькому СІЗО досі знаходяться «тризубівці», обвинувачені в організації вибуху пам´ятника Сталіну в Запоріжжі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.