CeBIT 2011 робить ставку на “хмарні” технології

Автор/джерело -  © “Німецька хвиля”



Дата публiкацiї - 3.03.2011 15:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13319

У Ганновері в понеділок, 28 лютого, відкрилася міжнародна виставка інформаційних технологій CeBIT 2011. Основною темою CeBIT стануть так звані «хмарні обчислення», що дозволяють зберігати дані не на жорсткому диску комп’ютера, а на інтернет-ресурсі.

У цьому році країною-партнером CeBIT стала Туреччина. На відкритті виставки виступили канцлер ФРН Ангела Меркель (Angela Merkel) і прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Меркель назвала розвиток інформаційних технологій "неймовірно динамічним". Відзначивши все зростаюче значення інтернет-індустрії, канцлер ФРН згадала роль соціальних мереж в подіях, що відбуваються останнім часом у країнах Північної Африки.

У цьому році у виставці беруть участь 4200 фірм з 70 країн. Основною темою CeBIT 2011 стануть так звані "хмарні обчислення" (cloud computing), що дозволяють зберігати дані не на жорсткому диску комп'ютера, а на інтернет-ресурсі, що відкриває доступ до них з будь-якого комп'ютера в будь-який час. Останнім розробкам у цій галузі присвячений окремий павільйон виставки - "Cloud Computing World".

За прогнозами експертів, тільки в 2011 році оборот торгівлі "хмарними технологіями" збільшиться на 55 відсотків і становитиме 3,5 млрд євро. А загальний оборот торгівлі інформаційними технологіями, телекомунікаційною і побутовою технікою в нинішньому році зросте майже на два відсотки, досягнувши суми 148 млрд євро, вважають фахівці Федерального об'єднання інформаційних та комп'ютерних технологій (BITKOM).

"Розвиток комп'ютерної техніки йде небувалими темпами", - заявив голова організації Август-Вільгельм Шеер (August / Wilhelm Scheer).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.