ГПУ реанімувала справу Лазаренка

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 3.03.2011 16:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13320

Екс-генпрокурор Михайло Потебенько заявив, що постанови про припинення кримінальної справи проти Павла Лазаренка було скасовано, а матеріали скеровано на дорозслідування.

"Свого часу саме при мені велося розслідування у справі Лазаренка, де, як відомо, фігурувала і Юлія Тимошенко. Коли справу припинили, я вважав своїм обов'язком викласти свою думку про це в офіційному рапорті на ім'я генпрокурора Олександра Медведька", - зазначив Потебенько в інтерв`ю виданню "Коментарі".

"Є неправильним той факт, що слідство дійшло такої думки, не беручи до уваги свідчення ключових свідків, тим більше, що свідчення головних свідків, на яких зроблено посилання, перекручені. Це - неприпустима фальсифікація", - сказав він.

За його словами, постанови про закриття справи проти Лазаренка було скасовано, матеріали скеровано на дорозслідування. "Я поставив питання про відповідальність тих посадових осіб, які допустили фальсифікацію. Навіщо це було зроблено, думаю, Пшонка розбереться. До нього я теж звернувся з офіційним рапортом", - сказав він.

Що стосується нинішньої справи стосовно Тимошенко, то, за словами Потебенька, він ходом її розслідування не цікавиться, покладаючись на правоохоронні органи.

У грудні 2010 року перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін побував у США. За інформацією джерел “Дзеркала тижня”, метою його візиту було визначення ролі Юлії Тимошенко у справі Павла Лазаренка.

Раніше екс-заступник генпрокурора Микола Обіход заявив, що 12 березня 2008 року Генпрокуратура закрила таємно кримінальну справу стосовно екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка в частині отримання ним хабарів на суму 86 млн дол від подружжя Тимошенків.

Михайло Потебенько у 1990-91 роках займав посаду Генерального прокурора УРСР, з 1998 по 2002 — Генеральний прокурор України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.