Вихователю платять 1,5 тисячі, а його “смотрящєму” від мерії – 20 тисяч

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.03.2011 07:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13325

КП “Центр моніторингу столичної освіти” витрачає на заробітну платню своєму керівнику удесятеро більше, ніж отримує завідувач дитячого садочка.

Про це повідомив секретар депутатської фракції "Республіка Київ" у Київській міській раді, Олексій Давиденко, інформує “Українська правда. Київ” з посиланням на прес-службу фракції.

Давиденко зазначив, що заробітна платня директора цього підприємства перевищує щомісяця 20 тис. грн.

Тоді як завідувач дитячого садочка, який відповідає за виховання сотень малюків, за інформацією профспілки освітян, отримує лише трохи більше 1,5 тис. грн. на місяць.

"Я вважаю ганьбою для керівництва головного управління з питань освіти той факт, що чиновники отримують удесятеро(!) вищу зарплатню, ніж педагоги, які працюють у цій же галузі! Кому буде потрібен "Центр моніторингу освіти", якщо вихователі дитячих садочків і вчителі шкіл позвільняються через мізерні зарплати?", - переконаний Давиденко.

Давиденко проінформував, що лише на заробітну платню керівників цього комунального підприємства - директора і двох заступників - щомісяця витрачається майже 40 тис. грн. (майже півмільйона гривень за рік), в той час як щомісячний прибуток підприємства складає близько 7 тисяч гривень (85 тис. грн. за рік).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.