НУ прозріла і не побачила себе в уряді Януковича

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 1.11.2006 18:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1333

"Уряд і так звана “антикризова коаліція” системно порушують Універсал національної єдності, який став політичною основою формування нинішнього складу Кабінету Міністрів" - заявляє “Наша Україна”.

Сьогодні НСНУ виступила із політичною заявою, яку розповсюдила прес-служба партії.

Аби бути неупередженими, подаємо текст заяви без змін. Висновки робити вам.

“Сьогодні, вперше за нових конституційних умов, було прийнято рішення про політичну відставку міністрів. “Наша Україна” наголошує, що міністри покидають Уряд як представники опозиційної політичної сили, яка прийняла рішення про неприпустимість їх перебування на посадах у Кабінеті Міністрів, сформованому так званої “антикризовою коаліцією”.

Причини такого рішення “Нашої України” та відповідного кроку міністрів, які довели свою професійність, є чіткими і зрозумілими. Уряд і так звана “антикризова коаліція” системно порушують Універсал національної єдності, який став політичною основою формування нинішнього складу Кабінету Міністрів.

Практична політика діючого Уряду є антисоціальною та антинародною: запропонований проект бюджету на 2007 рік спрямований проти всіх верств населення – молоді, пенсіонерів, військовослужбовців, а також малого та середнього бізнесу. Особливо ганебним є відродження тіньових схем у вільних економічних зонах, що дозволить “вимити” з бюджету біля 12 млрд. грн., фактичне зниження мінімальної заробітної плати на фоні запланованих показників інфляції та тотального зростання вартості комунальних платежів в 3-4 рази.

Діючий Уряд також намагається ревізувати зовнішній курс України, поставивши під сумнів національні інтереси України – передусім європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Непрозорі переговори у газовій сфері, що призвели до підвищення ціни на газ до 130 дол., затягування вступу України до СОТ та натяки щодо продовження термінів перебування Чорноморського флоту РФ на території України – ще одні важливі риси, які характеризують нинішню антидержавницьку політику так званої “антикризової коаліції”.

“Наша Україна” як опозиційна сила наголошує, що в таких умовах вона не несе і не може нести політичну відповідальність за діяльність цього Уряду, робота якого спрямована на погіршення життя людей та створення перманентних криз. Тому, “Наша Україна” наполягає на завершенні процедури відставки всіх міністрів - “нашоукраїнців” та вимагає від Уряду та коаліції остаточного вирішення цього питання.

Ми висловлює своїм однопартійцям і однодумцям – Роману Зваричу, Ігорю Ліховому, Юрію Поляченку та Юрію Павленку – підтримку та подяку за державницьку позицію, професіоналізм, самовіддану працю на посадах міністрів, проявлену політичну відповідальність і мужність.

Ми переконані, що великий потенціал і досвід наших колег буде використаний з максимальною користю для суспільства та держави”.

Від “Аратти”: власне, нам, як виборцям, й досі не зрозуміло: навіщо ж НУ влаштовало шоу із “демократичною коаліцією”, а потім - із модернізованим варіантом кучмівської ШДК(широкої демократичної коаліції)? Аби, через, більш ніж півроку, типу заявити про свою опозиційність новому “антилюдському режиму”? Хіба ж не було зрозуміло одразу, що ніякі Меморандуми й Універсали не матимуть результатом ніякого порозуміння, а тим більше - примирення. І кого із ким? Тим паче, що “народ, нація, вибрці”(як гучно полюбляють базікати парламентарі із високої трибуни) ні з ким не сварився. Його намагалися зіштовхнути лобами хуторянські політикани, які нині восідають на Печерських пагорбах. Тимчасово. Але, оскільки пряма причетність до того дійства НУ очевидна, то мусимо зазначити - пори демарші та гучні заяви, відповідати за те, що зараз відбувається, все одно доведеться. Разом із януковчами.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.