Табачник думає, що його переслідують за політичні переконання

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 4.03.2011 12:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13330

Міністр освіти Дмитро Табачник закликає опозицію припинити його переслідувати за політичні погляди.

Про це він сказав у Верховній Раді, відповідаючи на запитання "бютівця" Віктора Терена про антиукраїнські висловлювання міністра.

"Якщо ви подивитеся на цей рукопис, то там чітко вказана дата - 2008 рік. Це погляди, які я висловлював, коли був в опозиції. Тоді я критикував діючий режим. На посаді міністра освіти я буду дотримуватися Конституції та законів України", - запевнив Табачник.

"На відміну від багатьох ваших колег, я першим написав дисертацію про сталінські репресії. Може процитуйте кілька рядків з цієї роботи. І припиніть переслідувати за політичні погляди", - запропонував чиновник.

На аналогічне питання опозиції щодо твердження Табачника про те, що Галичина - це не Україна, а галичани не українці, міністр порадив нардепу почитати українських класиків.

"Я раджу Вам почитати Івана Нечуя-Левицького, Івана Франка, щоб збагатитися їхніми цитатами. Я думаю, що їх ви не можете звинуватити в антиукраїнській діяльності", - резюмував Табачник.

Раніше міністр освіти неоднаразово вживав некоректні висловлювання стосовно мешканців Західної України. Зокрема, у жовтні вийшла його робота, в якій зокрема йшла мова про те, що галичани не мають нічого спільного з народом Великої України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.