Янукович і Азаров влаштували бензинову вакханалію

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 4.03.2011 20:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13335

Перекривати дороги для проїзду перших осіб держави скоро відпаде потреба - автошляхи незабаром стануть пустинними. Завдяки економічним “досягненням” влади, лише 4% автомобілістів зможуть заправляти свої автівки через високі ціни на бензин.

Партія Всеукраїнське об’єднання Батьківщина вважає, що головними причинами зростання цін на бензин є введення високих рівнів акцизів на нього, безакцизне ввезення наближеною до Партії регіонів компанією “Лівела” (Полтавська область) нафти і нафтопродуктів, а також наміри влади ввести мита на нафтопродукти, що імпортуються.

Як сказано в повідомленні прес-служби партії, "одночасно з річницею Януковича на Україну насувається справжня бензинова катастрофа. Вартість пального постійно зростає від новорічних свят, а в останні дні дійшло до того, що ціни збільшуються вже по кілька разів на день".

"За соціологічними і маркетинговими дослідженнями, майже кожен другий автомобіліст на сьогодні вже не в змозі купувати бензин. Якщо так піде і далі, то лише 4 відсотки водіїв їздитимуть на власних авто", - вважають у БЮТ.

На їхню думку, "не кращі справи і на селі: селяни і фермери вступають у посівну з найвищими в історії України цінами на дизпаливо, і цей рекорд найближчими днями буде ще й побитий. Але вже сьогодні трактор дешевше заправити французькими парфумами, ніж українською соляркою".

"Винним у своїй провальній соціально-економічній політиці власті призначили полковника Каддафі: мовляв, ціни на бензин зростають через події у Лівії. Списали б і на інопланетян, але насправді відповідальність за цінову вакханалію несуть Янукович і Азаров", - сказано в повідомленні.

"У новому Податковому кодексі вони ввели надмірні акцизи на бензин, збільшивши їх аж на 50 євро (за тонну). По-друге... наближена до Партії регіонів компанія “Лівела” завозить нафтопродукти взагалі без мита. Інших імпортерів... влада планує придушити надвисоким митом", - повідомляє БЮТ.

Крім того, вважає партія, однією з головних причин ситуації, що склалася, є некомпетентність і корумпованість влади.

"Всім вже зрозуміло, що головна причина "бензинової катастрофи" - некомпетентність, непрофесіоналізм, жадібність і корумпованість керівництва країни і його бізнес-оточення", - сказано в повідомленні.

Партія пояснює, що це є однією з причин того, що раніше фракція Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина у Верховній Раді підписалася під вимогою про відставку уряду.

Як повідомлялося, з початку грудня 2010 року середні роздрібні ціни на нафтопродукти підвищилися з 6,99-7,69 грн/літр до 8,22-9,07 грн/літр (станом на 3 березня).

Керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності Олександр Данилюк вважає, що уряд на чолі з Миколою Азаровим провокує "бензиновий" Майдан, зазначає Кореспондент.net.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.