Шкляр відмовився від Шевченківської премії через українофоба Табачника

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.03.2011 01:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13336

Лауреат Шевченківської премії Василь Шкляр звернувся до Президента України Віктора Януковича із заявою про відмову від нагороди. Янукович заяву задовольнив - Табачник більш милий серцю.

Текст заяви письменник передав журналістам.

У цій заяві В.Шкляр просить перенести нагородження його Шевченківською премією, повідомляє ІМК.

«Шановний пане Президент!

Засвідчую Вам свою повагу і прошу Вас врахувати в Указі з нагоди нагородження лауреатів Шевченківської премії моє прохання про перенесення нагородження мене Шевченківською премією на той час, коли при владі в Україні не буде українофоба Дмитра Табачника. Моя позиція, пане Президент, ніяк не стосується Вас особисто, але поки при владі є Дмитро Табачник, я не зможу прийняти премію.

З повагою Василь Шкляр», – ідеться в заяві.

Президент назвав лауреатів Національної премії ім. Т.Шевченка. Заява Шкляра прийнята до уваги: Табачник на місці, Шкляр - без Національної премії

Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 275/2011 "Про присудження Національної премії України імені Тараса Шевченка". Текст документу опубліковано на сайті глави держави.

На підставі подання Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Президент постановив присудити Національну премію України імені Тараса Шевченка 2011 року:

- Гораку Роману Дмитровичу, Гнатіву Миколі-Ярославу Миколайовичу, літературознавцям - за 10-томне видання "Іван Франко";

- Дядюрі Миколі Володимировичу, диригентові-постановнику, Солов'яненку Анатолію Анатолійовичу, режисерові-постановнику, Магері Сергію Ігоровичу та Крамарєвій Оксані Юріївні, виконавцям вокальних партій - за оперу В.Белліні "Норма" Національного академічного театру опери та балету України імені Т.Г.Шевченка;

- Забілястій Лідії Леонідівні, артистці - за вокальні партії в оперних виставах та концертні програми 2005 - 2010 років.

"Установити на 2011 рік розмір Національної премії України імені Тараса Шевченка 250 тисяч гривень кожна", - йдеться в указі.

Нагадаємо, Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка присудив Шевченківську премію з літературі письменнику Василю Шкляру за роман «Чорний Ворон», який звинуватили в ксенофобських висловлюваннях. Вручення Шевченківської премії традиційно проходить 9 березня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.