Представник Януковича у Львові назвав Шухевича “воістину народним героєм України”

Автор/джерело -  © Майдан



Дата публiкацiї - 6.03.2011 04:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13341

В Білогорщі у Львові відбулося відзначення пам’яті Головного Командира УПА Романа Шухевича з нагоди 61-ї річниці його загибелі. Участь в урочистостях узяли представники влади, політичних партій та громадських організацій, і люди, які просто небайдужі до особи Романа Шухевича.

Владу представляли Голова ОДА Михайло Цимбалюк та Голова обласної ради Олег Панькевич. На площі біля пам’ятника вишикувалась почесна варта з Академії Сухопутних Військ України та Військового ліцею ім. Героїв Крут.

Представники влади, політичних партій та громадських організацій поклали квіти до пам’ятника командиру УПА. Після цього відбулася панахида і урочисте віче.

Зокрема, голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк виступив з власною оцінкою особи Романа Шухевича. «Сьогодні ми вшановуємо великого українця, воістину народного героя України, справжнього генерала Романа Шухевича. Він віддав життя за майбутнє України», – сказав Цимбалюк. За його словами, таким особистостям сьогодні ми повинні вклонятися і конкретними справами розбудовувати Україну.

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич заявив, що сьогодні ми стоїмо на зміні поколінь, відходить те покоління, яке долучилося до національно-визвольної боротьби і якому ми завдячуємо тим, що є Україна. Однак сьогодні, як наголосив Панькевич, нинішнє покоління має взяти цей прапор, тому що є група україножерів, яка дивиться на Україну як на територію для свого збагачення. «Не дивлячись на різноманіття прапорів, всі, хто сьогодні прийшов вшанувати Шухевича, думають однаково», – зазначив Панькевич. Він заявив, що сьогодні також іде боротьба за Україну, але не боротьба зі зброєю, а інформаційна війна. «Нас знищують за допомогою телебачення, ЗМІ. Тому сьогодні нам потрібна УПА, яка буде боротися ідеологічною зброєю», – сказав Панькевич.

«Від імені Львівської обласної ради дякую усім за вашу присутність сьогодні в цьому місці, за вашу молитву. Вічна пам’ять Героєві України Романові Шухевичу, вічна пам'ять тим численним безіменним героям, для яких генерал Чупринка був прикладом звитяги, вічна пам'ять тим, хто загинув у таборах та на засланнях і не дочекався омріяної Незалежності. Та ця пам'ять не буде правдивою, доки ми не усвідомимо, що насправді зробили наші попередники.

Час невблаганний – відходить покоління тих, кому ми завдячуємо тим, що є Україна, є українська держава. Та ми, нинішнє покоління, маємо взяти їхній прапор і продовжити боротьбу. Тому що є в державі групка україножерів, для яких Україна зовсім не є тим, чим вона була для Шухевича та інших героїв, - вони дивляться на Україну, як на засіб свого збагачення», – зазначив Панькевич.

Далі на мітингу виступили представники партій та громадських організацій, син Командира УПА Юрій Шухевич. Військові марші та Гімн України виконував військовий оркестр Академії Сухопутних Військ України. Після урочистої частини присутні відвідали музей Романа Шухевича в будинку, де він прийняв свій останній бій.

Будинок у селі Білогорща Брюховицького району на Львівщині (нині пригород Львова) - останній прихисток Романа Шухевича



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.