Цушко знайшов гречаних заколотників

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 9.03.2011 13:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13351

Антимонопольний комітет розглядає 5 справ про порушення конкурентного законодавства учасниками ринку гречки.

Про це повідомили в АМКУ.

Як повідомив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко, за попередніми результатами розгляду однієї зі справ, виявлено ознаки змови окремих учасників ринку щодо безпідставного підвищення цін на крупу гречану врожаю 2009 року.

У ході вказаних справ з'ясовано, що істотне підвищення цін на гречку було скоєно фасувальниками цієї продукції, які за чинним законодавством визначені як виробники продукції.

Зокрема, фасувальники, маючи невелику собівартість послуг з фасування, значно підвищували ціни на вже фасовану крупу, яка поставляється в торговельні мережі.

Рішення з цих справ АМКУ має намір прийняти найближчим часом.

Крім того, АМКУ з метою уникнення ажіотажного попиту зобов'язав великих виробників крупи Київської області - ТОВ "Сквирський комбінат хлібопродуктів" та колективне підприємство "Білоцерківхлібопродукт" здійснювати реалізацію залишків гречки, що знаходяться на підприємствах, безпосередньо в торгові мережі.

Нагадаємо, після різкого підвищення цін на гречку в Україні на початку лютого Міністерство аграрної політики і продовольства та провідні підприємства-виробники гречаної крупи підписали меморандум, який передбачає встановлення оптово-відпускної ціни на крупу гречану на рівні не вище 12,6 гривень за кг, а роздрібну ціну - на рівні 13,9-14 гривень.

Разом з тим, в деяких торгових мережах ціна на гречку перевищує максимальні 14 гривень за кг.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.