NASA виявило матеріальний доказ існування позаземного життя

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 9.03.2011 15:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13354

Вчені з Національного агентства з аеронавтики і космічних досліджень (NASA) опублікували результати дослідження, яке підтверджує існування позаземних форм життя.

Такий вигляд має позаземнимй прибулець

Дослідник Річард Гувер, вивчаючи зріз одного з типів метеоритів (так званих вуглистих хондритів), виявив складні мікроскопічні структури, які за формою і розміром відповідають ціанобактеріям (бактеріям, здатних до фотосинтезу). Крім цього, в метеоритах було виявлено велику кількість води і деяких органічних речовин.

"На підставі цього відкриття можна зробити висновок, що життя є всюди і що перші організми могли прибути на нашу планету з космосу", - вважає науковець.

Річард Гувер працював з так званими вуглецевими хондритам типу CI1 - дуже рідкісним різновидом каменів. З близько 35 тисяч знайдених на Землі метеоритів до цієї групи відносяться тільки дев'ять.

Зокрема, він вивчав зразки двох метеоритів - Ivuna і Orgueil. Перший з них впав в Танзанії в 1938 році і мав масу трохи більше 700 грамів, а другий - у Франції в 1864 році, його маса - 14 кілограмів.

На знімках зрізів зразка з метеорита Ivuna вчений побачив ниткоподібні структури, які, на його думку, нагадують бактерії Titanospirillum velox. Він також заявив, що знайшов структури, схожі на бактерії Spirulina subtilissima і Spirulina laxissima та низку інших. Подібні структури фахівець також виявив у зразках, взятих з іншого метеорита.

Робота вченого опублікована в журналі Journal of Cosmology. І хоча в редакційній замітці, яка супроводжувала статтю, Хувера було названо шановним фахівцем у сфері астробіології, журнал запропонував більш ніж п'яти тисячам колег автора прокоментувати його спірну роботу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.