Шаттл Discovery завершив свою останню космічну місію і готується у музей

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.03.2011 11:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13360

Космічний човник Discovery, що відправився 25 лютого в свій останній політ у космос, в середу, 9 березня, приземлився на космодромі імені Джона Кеннеді у Флориді.

Посадку транслював сайт NASA.

Відстиковка шатлу від американського сегменту Міжнародної космічної станції (МКС) пройшла близько 14:00 у понеділок, 7 березня.

Шаттл причалив до МКС 26 лютого. Основним завданням 12-денного польоту космічного корабля була доставка на Станцію різних вантажів. Зокрема, на борту човника знаходився призначений для МКС перший людиноподібний робот - Робонавт-2 (Robonaut 2, R2), який є спільною розробкою компанії General Motors і NASA.

Discovery також доставив на МКС новий багатофункціональний модуль Леонардо, який раніше використовувався для доставки устаткування з Землі на станцію і назад. Леонардо кілька разів літав до МКС. Після останнього польоту модуль модифікували, аби він назавжди залишився пристикованим до станції. Він використовуватиметься як додаткове складське приміщення у складі МКС.

Після відльоту шаттлу до МКС залишаються пристикованими ще чотири космічні кораблі: європейський і японський вантажні кораблі (ATV-2 Іоганн Кеплер і HTV-2 Коноторі), російський вантажний Прогрес і пілотований Союз.

Цей політ став 39-м і останнім для Discovery, який першим з шаттлів, що залишилися у космічному флоті США, "піде у відставку" і стане прикрасою одного з американських музеїв. До осені 2011 року в космос востаннє мають злітати шаттли Індевор і Атлантіс. Старт Індевора призначений на 19 квітня, а Атлантіса повинен полетіти до МКС 28 червня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.