Посол США помітив в європейській Україні банальне азійське кумівство

Автор/джерело -  © Газета.ua



Дата публiкацiї - 10.03.2011 18:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13365

Україні необхідно поліпшувати інвестиційний клімат.

Про це заявив Посол США в Україні Джон Теффт в інтерв'ю газеті "День".

"Я вважаю, що реформи просуваються, але ми хочемо, щоб вони просувалися якомога швидше. Чи є ще в країні кумівство, зокрема, в економіці? Звичайно. Це саме ті проблеми, з якими стикаються тут американські компанії", - сказав посол, опублікованому в четвер.

За його словами, питання інвестиційного клімату постійно обговорюють представники влади двох країн.

"Чесно кажучи, американські компанії, які перебувають тут тривалий час і які мають реальні проблеми, будуть одними з перших, хто інвестує ще більше грошей у вашу країну. Але вони відчувають величезні ризики і вони не бачать тут чесності та прозорості", - підкреслив Теффт.

Дипломат також додав, що деякі присутні в Україні американські компанії хотіли б вкладати більше коштів, але "їх зупинило ставлення до них, тому вони не хочуть ризикувати".

"І саме тому ми дуже відчуваємо необхідність поліпшення інвестиційного клімату в Україні. Ми бачимо, що тут існують великі можливості. Це допоможе Україні модернізувати економіку, створити нові робочі місця", - зазначив посол.

Нагадаємо, раніше директор підрозділу з аграрного бізнесу Європейського банку реконструкції та розвитку Жиль Меттеталь заявив про погіршення інвестиційного клімату в Україні. За його словами, інвестиції могли б бути на 50-100 млн євро більшы, ніж нинішні, якби "політична ситуація була кращою".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.