Кримські маргінали націлилися влаштувати провокацію у Львові

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 10.03.2011 19:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13369

Партія «Русское единство» на своєму офіційному сайті розмістила оголошення про початок формування добровольчих груп для участі у «марші Перемоги» у Львові 9 травня.

Тим часом численні громадські та політичні організації, міська влада Львова заявили, що не допустять провокаційного походу львівськими вулицями.
«Русское единство» інформує на своєму сайті, що запланована акція викликала величезне зацікавлення і підтримку.

Координатор Маршу Перемоги Сергій Юхін зазначив, якщо їхня політична сила готова надати допомогу «русским людям» у Львові і наголосив, що плани «Русского единства» розповсюджуються на усю Україну, а не лише Крим. У Криму, як мовиться на сайті, уже формується група добровольців для поїздки у Львів 9 травня. Але поїдуть лише «ідеологічно підготовлені». Опубліковано пам’ятку добровольця учасника Маршу Перемоги у Львові 9 травня.

Тим часом Об’єднання російських общин та організацій Львівщини раніше заявило, що не розділяє планів кримської партії «Русское единство» і нічого не знає про ходу львівськими вулицями з нагоди дня Перемоги.

Російська громада Львівщини назвала «Русское единство» «маловідомою на західних теренах України партію» і не зверталось ні до кого з проханням про захист «всіх руських людей». Об’єднання російських общин вважає «заклик нікому невідомої людини безвідповідальним, бо до Львова можуть приїхати люди з різних регіонів, які не орієнтуються в місті, що відкриє можливості для конфліктів і нагнітання ситуації».

«Свободівці» не дозволять «маршу Перемоги»

Мер Львова Андрій Садовий розцінив ініціативу «Русского единства», як свідому провокацію. А депутати ВО «Свобода», які становлять більшість у міській раді, заявили, що не нададуть дозволу на проведення Маршу Перемоги і звернуться з відповідним позовом у суд.

Щороку задовго до 9 травня Львів опиняється у центрі уваги щодо вшанування дня Перемоги. Особливо активно ця тема обговорюється у російських ЗМІ. Водночас більшість львів’ян не вважають 9 травня святом. Деякі політичні та громадські діячі віддавна ініціюють відзначати у Львові день завершення Другої Світової війни 8 травня, як це робиться в усьому світі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.