Президент посварився з провінційною журналісткою

Автор/джерело -  © Марія Поляковська



Дата публiкацiї - 1.11.2006 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1337

Нудотно, обтяжливо й важко - так у загальних рисах охарактеризували журналісти спілкування з Ющенком.

Президент Віктор Ющенко на прес-конференції у Харкові

Віктор Ющенко спілкувався в Харкові з журналістами майже три години. Всього, за цей час, журналісти встигли поставити максимум дев'ять питань. Преса явно нервувала – журналісти простоявши майже три години у мікрофоном так і не змогли поставити питання главі держави. А ті, до кого все-таки дійшла черга, цікавилися переважно містечковими проблемами, регіональними конфліктами.

Як результат – деякі журналісти, змучені довгою дорогою на зустріч з Президентом, солодко спали. Інші розмовляли між собою, сором’язливо ховаючись під крісла.

“Правдошукачі” помітно нервували. Журналістка районної газети (Валки, Харківська область) Тетяна Романенко, не витримала, схопила свою записку, вибігла до президії і шпурнула її на стіл Президентові. Ющенко відреагував не відразу. Прес-секретар все-таки дозволила жінці поставити питання. Журналістка, схоже, давно чекала приводу висловити “наболіле”. Її виступ зводився до того, що економіка в її районі на нулі, власті нічого не роблять, і взагалі, яка у нас може бути демократія, якщо навіть Президент не поважає пресу.

Президент зауважив, що поважає позицію журналістки, проте демократія залежить і від того, як, власне, поводяться журналісти. Він рекомендував валківській журналістці не стукати по столу Президента і не кидати записки. Мабуть, це був найяскравіший епізод в усій прес-конференції.

Нудотно, обтяжливо й важко - так у загальних рисах охарактеризували журналісти спілкування з Ющенком. Президент не був налаштований на жарти, не скористався можливістю “розрядити” атмосферу. На питання скільки меду в цьому року зібрано з президентської пасіки, Ющенко пообіцяв відповісти під завісу прес-конференції, але так і не дав відповіді.

Зневірившись пробитися до мікрофонів, журналісти обговорювали костюм Президента і його зовнішній вигляд. Кинулося в очі, що у Ющенка не по-модному пов'язана краватка, а зачіска укладена не досить охайно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.