Навіть у Кремлі кажуть, що двомовність перетворить Україну на Малоросійську губернію

Автор/джерело -  © ТСН



Дата публiкацiї - 11.03.2011 11:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13375

Голова комітету з міжнародних справ Державної Думи Росії Костянтин Косачов вважає небезпечним для суверенітету України надання російській мові статусу офіційної.

"Очевидно, що якщо дати цій мові (російській) такі ж повноваження і свободи, як українській, то від цього вже могла би постраждати українська мова, що було б абсолютно неправильно для долі державності, для суверенітету України", - відзначив Косачов.

При цьому він підкреслив, що не бачить конфлікту на мовному ґрунті і не чекає від Віктора Януковича кроків, спрямованих на надання російській мові статусу офіційної.

Косачов також сказав, що в Україні існує проблема російської мови, оскільки значна частина населення продовжує нею користуватися, вважаючи своює рідною.

Як відомо, у вересні 2009 року Віктор Янукович, будучи кандидатом у Президенти, заявив, що має намір домагатися визнання російської мови другою державною в разі перемоги на виборах.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що до кінця свого президентського терміну Віктор Янукович має зробити російську другою державною.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.