Львівські студенти відзначили річницю перебування Табачника на посаді міністра

Автор/джерело -  © ZAXID.NET



Дата публiкацiї - 11.03.2011 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13380

Сьогодні, 11 березня, з нагоди річниці перебування на посаді міністра освіти та науки Дмитра Табачника львівська молодь «відкрила» «Інститут українофобії ім. Д.В.Табачника» і встановила міністру «меморіальну даску за особливі заслуги та здобутки в галузі атєчєствєнної освіти».

Як повідомив кореспондент ZAXID.NET , на вигляд «інститут» нагадував сільський туалет, тільки в два рази нижчий. Бажаючі могли «вступити» в цей інститут, заплативши гроші. Дехто пояснив учасникам акції, як це виглядає: на вході в трилітрову банку з написом «Вступ по-табачницьки» кладуть гроші, на виході відривають кавалок туалетного паперу з написом «диплом» і їм вручають медалі з осликом.

Після цього всі «випускники» урочисто встановили пам’ятну дошку на «Інституті українофобії» і зробили фото на згадку.

«За рік перебування в міністерстві освіти Табачник зумів багато зробити такого, що викликало обурення у студентів, фахівців, педагогів: це і спроба впровадження платних послуг в освіті, системна антиукраїнізація, переписування історії для школярів, закриття шкіл, і спроби відмінити ЗНО та багато іншого. Сьогодні роковини перебування на посаді міністра, львівська молодь підготувала за його здобутки меморіальну «даску», - зазначив один з організаторів акції, координатор антитабачної компанії у Львові Андрій Бень.

Як зазначила Соломія Фаріон, учасниця акції, яка «закінчила інститут Табачника», «скоро наші дипломи в освіті будуть мати таку саму цінність, як цей туалетний папір з написом «диплом».

Акцію підтримали не тільки студенти вишів, а й педагоги. Зокрема, викладач-біофізик Іванна Гуткович зазначила, що також підтримує студентів, які прийшли захистити свій університет, свою освіту. «Людина, що займає посаду міністра освіти, зовсім не відповідає цій посаді», - додала вона.

За словами Андрія Беня, подібні акції відбуваються й в інших містах України, зокрема, у Києві міністру Табачнику виставляють рахунки за те, що студентам довелося висловлювати протест проти його освітньої політики замість того, щоб навчатися.

Нагадаємо, АнтиТабачна кампанія є всеукраїнською молодіжною ініціативою, заснованою 11 березня 2010 року. Організаторами АнтиТабачної кампанії у Львівській області є свідома українська молодь та активне студентство, Молодіжна референтура Конгресу українських націоналістів, Молодіжний націоналістичний конгрес, ОУМ «Спадщина», ГО «Борець».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.