Уряд проФФесіоналів штучно створює кризу в Україні: якщо так триватиме далі - буде Голодомор

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.03.2011 17:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=13384

Лідер партії “Батьківщина”, екс-прем’єр України Юлія Тимошенко заявляє про необхідність чотирьох невідкладних кроків, які забезпечать вихід України з кризи, штучної створеної Віктором Януковичем та його оточенням.

"Ці поради потрібно втілювати невідкладно, тому що процеси набувають незворотного напрямку", - сказала Тимошенко сьогодні на прес-конференції, підбиваючи підсумки річного перебування уряду Миколи Азарова при владі.

На її думку, в першу чергу необхідно проіндексувати на справжній рівень інфляції заробітну плату, пенсії та соціальні виплати. "Перша моя порада діючому Президенту: примусити уряд і Держкомстат поставити справжній показник інфляції і невідкладно проіндексувати заробітні плати і пенсії так, як це передбачено діючим законом, на реальний індекс інфляції. Це дасть можливість зробити людей платоспроможними, і це дасть новий імпульс економіці. Недарма в світі в кожній країні існують такі закони, що заробітні плати і пенсії мусять індексуватися на рівень зростання цін", - пояснила вона.

Лідер партії "Батьківщина" також переконана в необхідності термінового припинення не обґрунтованого зростанням економіки випуску наявних грошей. "Це той наркотик, який сьогодні використовує Янукович з метою свого власного збагачення, але це призведе до дуже швидкої руйнації економіки України", - додала вона.

Крім того, на її думку, необхідно забезпечити проведення весняно-польових робіт. "Селян не забезпечили кредитами, пальним, яке сьогодні вони не можуть купити, тому що воно для них має недосяжні ціни. Селяни не забезпечені добривом, тому що добрива за останній тиждень зросли у своїй ціні майже вдвічі. А це заводи пана Фірташа… Якщо сьогодні не забезпечити село всім необхідним для проведення весняно-польових робіт, то тоді вже буде в наступному році не подорожчання продуктів харчування, не зникнення хлібу в окремо взятих містах Донеччини, а буде голод", - зауважила екс-прем'єр.

Тимошенко також вважає за доцільне скористатися досвідом США, Євросоюзу і Японії 2008 року у стабілізації цін на нафтопродукти. Зокрема, йдеться про скасування мита та акцизних зборів на нафтопродукти, зменшення на два роки податку на додану вартість з 18% до 5%, а також запровадження більш жорсткої відповідальності нафтотрейдерів та автозаправних станцій за необґрунтоване підвищення цін. "Дизельне пальне і бензин закладено в собівартості кожного продукту, який виробляє Україна. Якщо зараз не зупинити зростання цін на бензин і на дизельне пальне, інфляція буде багаторазово пришвидшена", - аргументувала вона, зазначивши, що такі заходи в наведених країнах в 2008 році призвели до позитивного результату.

"Ми не даємо багато розлогих порад Януковичу. Але те, що зараз треба зробити, треба зробити невідкладно. І, безумовно, припинити корупцію", - заявила екс-прем'єр.

За її словами, на наступному засіданні погоджувальної ради парламентська опозиція наполягатиме на внесенні до порядку денного пленарного тижня Верховної Ради відповідних законопроектів, зокрема, про регламентацію емісії гривні, про невідкладну індексацію пенсій заробітних плат, про заходи для стабілізації цін на нафтопродукти, про спрощену систему оподаткування малого бізнесу, а також проект постанови ВР про план дій із забезпечення проведення весняно-польових робіт.

"Ми будемо пропонувати цей концепт, цей перелік перших антикризових дій і будемо наполягати на тому, щоб влада їх приймала. Тому що це потрібно сьогодні не тільки громадянам України, це потрібно і діючій владі, тому що вона так стрімко втрачає підтримку і розуміння в суспільстві, що може просто не дожити як влада до наступного бюджетного року. Але ми сьогодні не про них, ми думаємо сьогодні про людей, які не захищені", - резюмувала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.